Vegetarschnitzler med blomkål, erter, potetmos og kaperssmør
Vegetar

Vegetarschnitzler med blomkål, erter, potetmos og kaperssmør

Retten har ingen vurdering
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Havre
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Smør
  • melk
  • soyasaus
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Smør
½ ss
(Melk)
Melk
1 dl
(Melk)
Vegetarschnitzler
240 g
(Selleri, Havre, Hvete)
Sjalottløk
½ stk
Kapers
½ glass
Sitron
½ stk
Smør
3 ss
(Melk)
Soyasaus
½ ss
(Soya)
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
Erter
125 g
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 577 kcal
  • Fett: 25 g
  • Karbohydrater: 71 g
  • Protein: 16 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt potetene i båter, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek potetene i ovnen med schnitzlene i omtrent 20 minutter. Om du vil spare deg for litt arbeid kan du også koke potetene, uten å mose dem.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp omtrent 1 liter vann i en kjele til grønnsakene. 
Kok potetene i usaltet vann i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte (se tips). 
 Fordel vegetarschnitzlene utover et stekebrett med bakepapir. Stek vegetarschnitzlene i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til de er gjennomvarme og sprø.
Skrell og finhakk sjalottløken. Smelt 3 ss smør i en liten kjele på middels varme, og ha i sjalottløken. Hell vannet av kapersene, og ha ønsket mengde av kapersene i smøret. Gi det hele et raskt oppkok, og ta kjelen av varmen. Smak til med ½ ss soyasaus og saften fra den halve sitronen.  
Kok brokkoli- og blomkålbukettene i vannet fra punkt 1 i 3–4 minutter. Ha ertene i vannet med blomkålen når det gjenstår 1 minutt av blomkålens koketid.  
 Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene med ½ ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.  
Kutt resten av sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten. 
God middag!