Pasta med tomat- og baconsaus
25-30

Pasta med tomat- og baconsaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • soya

Basisvarer

  • solsikke-/rapsolje
  • smør
  • salt

Baconterninger (Soya, Laktose)
150 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Smør
2 ss
Rødløk
½ stk
Hvitløk
1–2 fedd

Squash
1 stk
Hakkede tomater
1 boks
Salt

Pasta farfalle
125 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du litt rosmarin, smaker det veldig godt i denne tomatsausen med bacon.

  1. Stek baconterningene i en blanding av olje og smør på middels varme til de er gylne og sprø. Finhakk rødløk og hvitløk. Skjær squash i halvmåner.
  1. Når baconet er sprøtt, tilsett løk og hvitløk. La det frese på middels varme i 4–5 minutter til løken er blank. Tilsett squashen og la den steke med i 5–6 minutter. Tilsett hakkede tomater, kok opp og la sausen trekke i 10 minutter på lav varme. Smak til med salt og pepper (se tips).
  1. Sett over en kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta. Den skal kokes såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 7–9 minutter.
  2. Sil vannet av pastaen og vend inn sausen. Server gjerne med godt brød ved siden av.