Farmer's pie med grønne linser og søtpotetlokk
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar

Farmer's pie med grønne linser og søtpotetlokk

3.99 (130)
Under 45 min
15 Ingredienser
I denne tradisjonelle engelske retten er fyllet byttet ut med linser, og potetlokket med søtpotet. En utradisjonell og skikkelig god pai.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sennep
    ·
  • Valnøtter
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Rødvinseddik
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • smør
Hvitløksfedd
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Grønne linser
1 pakke
Kryddermiks med fennikel og pepper
1 pakke
(Sennep)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Tomatpuré
2 pakke
Honning
1 ts
Rødvinseddik
1 ss
Vann
3 dl
Revet ost
100 g
(Melk)
Tobladssalat
50 g
Valnøtter
1 pakke
(Valnøtter, Nøtter)
Tomat
1 stk
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Søtpoteter
2 stk
Smør
1 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 885 kcal
  • Fett: 44 g
  • Karbohydrater: 90 g
  • Protein: 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Eventuelle rester holder seg utmerket i en lufttett beholder i kjøleskapet i flere dager.

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
 Skrell og kutt søtpotetene i grove biter. Kok dem i en kjele med vann i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Skrell og finhakk hvitløken. Skrell og grovhakk løken. Skrell og kutt gulrøttene og selleriroten i små terninger. Sil laken av linsene, og skyll dem. 
 Varm opp en tykkbunnet kjele eller stekepanne med høye kanter til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken og løken i et par minutter, til løken er blank. Ha i gulrøttene, selleriroten og kryddermiksen, og stek videre i omtrent 2 minutter. Tilsett 1 ss rødvinseddik, grønnsaksbuljongen, tomatpuréen og 3 dl vann, og la det hele koke i omtrent 10 minutter. Smak til med 1 ts honning, salt og pepper. Bland inn linsene og la fyllet koke videre i 5–10 minutter, til grønnsakene er blitt myke, men fortsatt har litt tyggemotstand.
 Hell av vannet når søtpotetene er ferdig kokt. Tilsett 1 ss smør. Bruk en stavmikser eller blender, og kjør søtpotetene sammen til en purè. Smak til med salt og pepper.
 Ha fyllet over i en ildfast form, og fordel søtpotetpuréen på toppen. Bruk en gaffel til å stikke små hull i søtpotetlokket. Strø den revne osten over paien og stek den i ovnen i 15–20 minutter, eller til osten er gyllen. 
 Skyll og tørk salaten, og ha den i en serveringsskål. Grovhakk valnøttene. Skyll og kutt tomaten i terninger. Ha valnøttene og tomatterningene i skålen med salaten. Bland inn balsamicovinaigretten.
God middag!
God middag!