Laktosefri
Glutenfri
Vegetar
Farmer's pie med grønne linser og søtpotetlokk
3.99 (130)
Under 45 min
15 Ingredienser
I denne tradisjonelle engelske retten er fyllet byttet ut med linser, og potetlokket med søtpotet. En utradisjonell og skikkelig god pai.
I denne tradisjonelle engelske retten er fyllet byttet ut med linser, og potetlokket med søtpotet. En utradisjonell og skikkelig god pai.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sennep·
- Valnøtter·
- Melk·
- Nøtter·
- Selleri
Basisvarer:
- Rødvinseddik
- vann
- olje
- salt
- pepper
- smør
Hvitløksfedd
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Sellerirot
300 g
Grønne linser
1 pakke
Kryddermiks med fennikel og pepper
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Tomatpuré
2 pakke
Honning
1 ts
Rødvinseddik
1 ss
Vann
3 dl
Revet ost
100 g
Tobladssalat
50 g
Valnøtter
1 pakke
Tomat
1 stk
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Søtpoteter
2 stk
Smør
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 885 kcal
- Fett: 44 g
- Karbohydrater: 90 g
- Protein: 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Eventuelle rester holder seg utmerket i en lufttett beholder i kjøleskapet i flere dager.
Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
Skrell og kutt søtpotetene i grove biter. Kok dem i en kjele med vann i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og finhakk hvitløken. Skrell og grovhakk løken. Skrell og kutt gulrøttene og selleriroten i små terninger. Sil laken av linsene, og skyll dem.
Varm opp en tykkbunnet kjele eller stekepanne med høye kanter til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken og løken i et par minutter, til løken er blank. Ha i gulrøttene, selleriroten og kryddermiksen, og stek videre i omtrent 2 minutter. Tilsett 1 ss rødvinseddik, grønnsaksbuljongen, tomatpuréen og 3 dl vann, og la det hele koke i omtrent 10 minutter. Smak til med 1 ts honning, salt og pepper. Bland inn linsene og la fyllet koke videre i 5–10 minutter, til grønnsakene er blitt myke, men fortsatt har litt tyggemotstand.
Hell av vannet når søtpotetene er ferdig kokt. Tilsett 1 ss smør. Bruk en stavmikser eller blender, og kjør søtpotetene sammen til en purè. Smak til med salt og pepper.
Ha fyllet over i en ildfast form, og fordel søtpotetpuréen på toppen. Bruk en gaffel til å stikke små hull i søtpotetlokket. Strø den revne osten over paien og stek den i ovnen i 15–20 minutter, eller til osten er gyllen.
Skyll og tørk salaten, og ha den i en serveringsskål. Grovhakk valnøttene. Skyll og kutt tomaten i terninger. Ha valnøttene og tomatterningene i skålen med salaten. Bland inn balsamicovinaigretten.
God middag!
God middag!