Enchiladas med sorte bønner, koriander og nachochips
Vegetar

Enchiladas med sorte bønner, koriander og nachochips

4.08 (336)
Under 30 min
14 Ingredienser
Disse vegetarenchiladaene er stappfulle av meksikanske smaker. Dette er kos, alle dagene i uken!

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • hvetemel
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Three spice
½ pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Tomatpuré
1 pakke
Olje
3 ss
Hvetemel
1 ss
(Hvete)
Vann
3–4 dl
Rødløk
1 stk
Rød chili
1 stk
Svarte bønner
1 pakke
Koriander
½ bunt
Three spice
½ pakke
Tortillalefser
4 stk
(Hvete)
Revet ost
100 g
(Melk)
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ts
Avokado
1 stk
Koriander
½ bunt
Tobladssalat
50 g
Tortillachips
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1010 kcal
Fett:
47 g
Karbohydrater:
105 g
Protein:
42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt chili og kanel i enchiladasausen for kraftigere smak.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 3 ss olje. Stek halve pakken med tacokrydder i omtrent 2 minutter. Tilsett 1 ss hvetemel, grønnsaksbuljongen og tomatpuréen, og rør alt sammen til en jevn røre. Spe på med 3–4 dl vann, litt etter litt, til du har en jevn enchiladasaus. Smak til med salt og pepper (se tips). 
 Skrell og finhakk løken. Rens og kutt chilien i skiver. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Skyll og finhakk all korianderen. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 3 minutter, til den er blank. Tilsett chilien, bønnene, halvparten av den finhakkede korianderen og resten av tacokrydderet. Stek fyllet i omtrent 8–10 minutter, og smak til med 1 ts eddik, salt og pepper.  
 Fyll tortillalefsene med fyllet, rull dem sammen, og legg dem i en ildfast form med bretten ned. Hell over enchiladasausen, og dryss over den revne osten. Stek enchiladaene i ovnen i 6–8 minutter.  
Fjern skallet og steinen fra avokadoen. Ha avokadoen i en skål, og bruk en gaffel til å mose den med. Smak til med korianderen, salt, pepper og litt olivenolje.
 Skyll og tørk tobladsalaten, og ha salaten i en salatbolle. Server den og tortillachipsene til retten. 
God middag!