Glutenfri
Vegetar
One-Pot-Red curry med linser, søtpotet, spinat og peanøtter
4.18 (197)
Under 45 min
13 Ingredienser
Denne retten er en one pot-wonder. Her skal du ha alle ingrediensene i en kjele, og mens den koker, får grønnsakene deilig, rik smak av curry.
Denne retten er en one pot-wonder. Her skal du ha alle ingrediensene i en kjele, og mens den koker, får grønnsakene deilig, rik smak av curry.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Peanøtter·
- Melk·
- Nøtter
Basisvarer:
- Vann
- olje
- salt
- pepper
Søtpotet
1 stk
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Gulrot
1 stk
Grønne linser
1 pakke
Rød currypaste
½–1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Spinat
50 g
Vann
3½ dl
Koriander
1 bunt
Hakkede peanøtter
1 pakke
Crème fraîche
½–1 pakke
Chiliflak
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 586 kcal
- Fett: 32 g
- Karbohydrater: 56 g
- Protein: 18 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Skrell søtpoteten, løken, hvitløken og gulroten. Finhakk hvitløken, og kutt løken, gulroten og søtpoteten i terninger. Sil laken av linsene, og skyll dem og spinaten i kaldt vann.
Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Ha i løken, hvitløken, gulrot- og søtpotetterningene, og stek det i omtrent 4 minutter. Tilsett ønsket mengde av currypasten, og stek det hele videre i 2 minutter. Vend inn grønnsaksbuljongen og 3½ dl vann, og la det småkoke i 15 minutter. Tilsett linsene, kokoskremen og spinaten når det gjenstår 2 minutter av koketiden. Når spinaten har falt sammen, er gryten klar. Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer av currypasten.
Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Topp retten med korianderen, peanøttene, crème fraîchen og ønsket mengde av chiliflakene ved servering. Vel bekomme!
God middag!