Glutenfri
Mørkokt svinebog med estragonsmør
hvitløksbakte gulrøtter og potetmosNy oppskrift
Under 40 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Gulrøtter
400 g
Hvitløksfedd
1 stk
Potetmos
500 g
Sjampinjong
100 g
Estragon
½ bunt
Mørkokt svinebog
300 g
Kryddersmør
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 748 kcal
- Fett:
- 43 g
- Karbohydrater:
- 48 g
- Protein:
- 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt av estragonen sammen med gulrøttene og hvitløken for mer smak.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt gulrøttene i to eller fire på langs. Skrell og kutt hvitløken i grove biter. Ha gulrøttene og hvitløken i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er møre.
Ha posen med potetmos i en kjele, og dekk den med vann. Kok opp, og la posen trekke i vannet på middels høy varme i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar.
Rens og kutt soppen i fire. Skyll og grovhakk estragonen. Kutt svinebogen i to, og ta vare på kraften fra pakken.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3 minutter, og krydre med litt salt og pepper. Legg soppen over på en tallerken. Ha i litt ny olje, og stek kjøttet i 2 minutter på hver side. Skru ned varmen til middels lav varme og ha i kryddersmøret, estragonen og kraften fra pakkene. Øs smøret over kjøttet og ha soppen tilbake i stekepannen. La det stå på lav varme til resten av retten er klart.
Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
God middag!