Stekt kjøttpudding med fløtegratinerte poteter og romanesco
Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Evt. nykvernet sort pepper
- smør
- solsikke-/rapsolje
Fløtepoteter
1 pakke
Revet mozzarella
1 pakke
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Romanesco
½–1 stk
Rød paprika
1 stk
Solsikke-/rapsolje
2-3 ss
Smør
1 ss
Evt. nykvernet sort pepper
Kjøttpudding
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Rørte tyttebær
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Viste du at romanesco er en grønnsak i kålfamilien og er en krysning av blomkål og brokkoli. Den har samme struktur og mønster uansett størrelse. I geometrien kalles dette for en fraktal.
Varm opp ovnen til 180 grader varmluft.
Ha fløtepoteter i en ildfast form, dryss over revet ost og sett formen i ovnen. Stek potetene til de er gjennomvarme og osten er gyllen. Dette tar omtrent 12–15 minutter.
Hakk hvitløken og kutt romanesco i små buketter. Skrell stilken og kutt den i biter. Kutt paprika i store terninger. Varm opp stekepannen på nytt og tilsett olje. Stek hvitløk og romanesco på middels varme i 6–8 minutter. Tilsett paprika og la det hele steke i 2–3 minutter, til grønnsakene er møre. Vend inn smør til slutt og smak til med pepper om ønskelig.
Kutt kjøttpuddingen i skiver à 1 cm. Varm opp en stekepanne med olje. Stek kjøttpuddingen på begge sider til den er gyllen. Ta kjøttpuddingen ut av pannen og hold den varm frem til servering.
Server stekt kjøttpudding med fløtegratinerte poteter, stekte grønnsaker og rørte tyttebær.
God middag!