Pitabrød fylt med krydret storfe- og lammekjøttdeig, servert med tomatsalat og urtedressing

Pitabrød fylt med krydret storfe- og lammekjøttdeig, servert med tomatsalat og urtedressing

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • olivenolje
  • pepper
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Persille
½ pakke
Kjøttdeig av lam og storfe
300 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Paprikakrydder
½ pakke
Pitabrød
4 stk
(Hvete, Rug)
Salt
½ ts
Agurk
½–1 stk
Tomat
1 stk
Persille
½ pakke
Rødløk
½ stk
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Sitron
½ stk
Urtedressing
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 891 kcal
  • Fett: 39 g
  • Karbohydrater: 88 g
  • Protein: 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ikke ønsker å fylle pitabrødene med kjøttdeigen, kan du steke den for seg, så kan pitabrødene fylles ved servering.

Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft. 
Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Skyll og finhakk all persillen. Ha kjøttdeigen i en bolle, og bland inn løken og hvitløken, det tyrkiske krydderet, paprikakrydderet, halvparten av persillen, litt pepper og ½ ts salt.
 Varm pitabrødene i ovnen i omtrent 3 minutter. Del pitabrødene i to på midten, og fordel kjøttblandingen i hver av lommene på brødene. Trykk pitabrødene litt flate. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pitabrødene med kjøttsiden ned i 1–2 minutter så de får litt stekeskorpe. Stek dem deretter i 2–3 minutter på hver side, til brødet blir gyllent, og legg dem over i en ildfast form. Stek videre midt i ovnen i 8–10 minutter, eller til kjøttet er gjennomstekt.   
Skyll agurken og tomaten, og kutt dem i terninger. Skrell og finhhakk løken. Ha alle grønnsakene i en skål sammen med 1 ss olivenolje og resten av persillen fra steg 2. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper.
 Del resten av sitronen i båter og server sitronbåtene og urtedressingen til retten.
God middag!