Laktosefri
Glutenfri
Skreifilet med pastinakkpuré og soyasmør
4.12 (83)
Under 30 min
6 Ingredienser
Nå er endelig skreien i sesong! Fisken er delikat og fast i kjøttet, og med en søtlig pastinakkpuré og et umamirikt og salt soyasmør blir det ikke bedre.
Nå er endelig skreien i sesong! Fisken er delikat og fast i kjøttet, og med en søtlig pastinakkpuré og et umamirikt og salt soyasmør blir det ikke bedre.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Fisk·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Smør
- salt
- pepper
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- olje
Bakepotet
1 stk
Pastinakk
1 stk
Smør
½ ss
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
Smør
1 ss
Skreifilet med skinn
165 g
Sjalottløk
1 stk
Spinat
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 569 kcal
- Fett: 15 g
- Karbohydrater: 68 g
- Protein: 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For et sunnere alternativ, kan du gjerne trekke fisken i i stedet for å steke den. Kok opp en kjele med lettsaltet vann, skru ned varmen til lav, og la fisken trekke i vannet i 8–10 minutter.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp en kjele med vann til pastinakkpuréen.
Kutt bakepoteten i 6 eller 8 biter. Ha potetbitene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potbitene i ovnen i 15–20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
Skrell og kutt pastinakken i terninger. Kok pastinakkterningene i kjelen fra punkt 1 i 12–15 minutter, til de er møre. Sil av vannet, og la pastinakken dampe seg tørr i kjelen. Mos pastinakken og ½ ss smør til en jevn puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. Hold pastinakkpuréen varm på lav varme frem til servering.
Smelt 1 ss smør i en liten kjele, og la det stå på middels varme i omtrent 4 minutter, til det er brunet. Smak til med soyasausen ved servering.
Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek fisken med skinnsiden ned i 4–5 minutter. Snu fisken, og stek den i 2–3 minutter på den andre siden. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Legg fisken på et fat, og dekk fatet med aluminiumsfolie.
Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll spinaten. Ha litt ny olje i stekepannen fra punkt 5, og stek sjalottløken i et par minutter, til den er gyllen. Skru opp til middels høy varme, og tilsett spinaten. Stek videre i 1–2 minutter, til spinaten har falt litt sammen. Krydre med salt og pepper.
God middag!
God middag!