Tomatrisotto med salsicciakarbonader, ruccola og Grana Padano
Laktosefri
Glutenfri

Tomatrisotto med salsicciakarbonader, ruccola og Grana Padano

4.07 (683)
Under 40 min
10 Ingredienser
Salsicciakrydderet vårt består av fenikkelfrø, pepper, korianderfrø og muskattnøtt, og er et av våre mest populære kryddere. Disse karbonadene må du prøve!

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • vann
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
½ stk
Cherrytomater
250 g
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Risottoris
150 g
Tomatpuré
½ pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
2 ss
Vann
5 dl
Smør
2 ss
(Melk)
Salsicciadeig
300 g
Ruccola
100 g
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 784 kcal
  • Fett: 36 g
  • Karbohydrater: 73 g
  • Protein: 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bytt gjerne ut eddiken med litt hvitvin hvis du har det stående. Tilsett da hvitvinen når løken er blank, og la den koke inn før du tilsetter buljongen og vannet.

Varm opp stekeovnen til 175 grader varmluft.
 Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Skyll og kutt cherrytomatene i to. Finriv Grana Padano-osten på et rivjern.
 Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i et par minutter, til den er blank. Ha i hvitløken, cherrytomatene, risottorisen og tomatpuréen, og stek videre i et par minutter. Tilsett 2 ss eddik, hønsebuljongen og 5 dl vann, litt etter litt, til risottoen har ønsket konsistens. Tilsett mer vann hvis den blir for tørr, og la risottoen småkoke i 15–18 minutter. Rør om innimellom. Rør 2 ss smør og Grana Padano-osten inn i den ferdigkokte risottoen. Smak til med salt og pepper
 Form salsicciadeigen til 4 karbonader. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i et par minutter på hver side, til de har fått en jevn stekeskorpe. Ha karbonadene over i en ildfast form, og stek dem i ovnen i omtrent 15 minutter, til de er gjennomstekte.
 Skyll ruccolaen, og server den til retten. Finriv Grana Padano-osten over risottoen ved servering.
God middag!