Tikka masala med tofu, fersk koriander, mangochutney og nanbrød
Laktosefri
Vegetar

Tikka masala med tofu, fersk koriander, mangochutney og nanbrød

3.84 (62)
Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Cashewnøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
Basmatiris
135 g
Gul løk
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Gulrot
1 stk
Chiliflak
¼ pakke
Tomatpuré
1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Tikka masala-paste
1 glass
(Cashewnøtter)
Tofu
1 pakke
(Soya)
Lime
½ stk
Hvetemel
1 ts
(Hvete)
Vann
1 dl
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Mangochutney
1 glass
Nanbrød
½–1 pakke
(Hvete, Rug)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1086 kcal
  • Fett: 34 g
  • Karbohydrater: 154 g
  • Protein: 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server gjerne chiliflakene ved siden av for å gjøre tikka masalaen mer barnevennlig.

Varm opp stekeovnen til 230 grader over- og undervarme. 
 Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skrell og kutt løken i terninger. Skrell og finhakk hvitløken. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken og 1 ts hvetemel i 1–2 minutter. Ha i gulroten, chiliflakene og tomatpuréen og stek videre 1–2 minutter. 
 Tilsett kokoskremen, 1 dl vann og ønsket mengde av tikka masalaen, og gi det hele et oppkok. Kutt tofuen i terninger, ha dem i tikka masalaen og la det hele småkoke i omtrent 10 minutter. Skyll limen i kaldt vann, og finriv litt av skallet (kun det grønne) på et rivjern. Smak til gryten med saften fra limen, salt og pepper, og topp med limeskallet.     
Varm nanbrødene i ovnen i omtrent 4 minutter.  
 Skyll og tørk korianderen. Plukk bladene av stilkene, og topp gryten med dem ved servering. Kutt resten av limen i båter, og server båtene og mangochutneyen til retten.
God middag!