Laktosefri
Vegetar
Tikka masala med tofu, fersk koriander, mangochutney og nanbrød
3.84 (62)
Under 30 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete·
- Rug·
- Cashewnøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Hvetemel
- vann
- olje
- salt
- pepper
Basmatiris
135 g
Gul løk
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Gulrot
1 stk
Chiliflak
¼ pakke
Tomatpuré
1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Tikka masala-paste
1 glass
Tofu
1 pakke
Lime
½ stk
Hvetemel
1 ts
Vann
1 dl
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Mangochutney
1 glass
Nanbrød
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1086 kcal
- Fett: 34 g
- Karbohydrater: 154 g
- Protein: 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server gjerne chiliflakene ved siden av for å gjøre tikka masalaen mer barnevennlig.
Varm opp stekeovnen til 230 grader over- og undervarme.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og kutt løken i terninger. Skrell og finhakk hvitløken. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken og 1 ts hvetemel i 1–2 minutter. Ha i gulroten, chiliflakene og tomatpuréen og stek videre 1–2 minutter.
Tilsett kokoskremen, 1 dl vann og ønsket mengde av tikka masalaen, og gi det hele et oppkok. Kutt tofuen i terninger, ha dem i tikka masalaen og la det hele småkoke i omtrent 10 minutter. Skyll limen i kaldt vann, og finriv litt av skallet (kun det grønne) på et rivjern. Smak til gryten med saften fra limen, salt og pepper, og topp med limeskallet.
Varm nanbrødene i ovnen i omtrent 4 minutter.
Skyll og tørk korianderen. Plukk bladene av stilkene, og topp gryten med dem ved servering. Kutt resten av limen i båter, og server båtene og mangochutneyen til retten.
God middag!