Pork Ramen - Nudelsuppe med stekt svinekjøttdeig, shiitakesopp og smilende egg
Laktosefri

Pork Ramen - Nudelsuppe med stekt svinekjøttdeig

med shiitakesopp og smilende egg
4.36 (168)
Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Eplesider- eller hvitvinseddik
  • olje
  • vann
Ingefær
½ bit
Hoisinsaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø)
Hønsebuljong
1 pakke
Shiitakesopp
100 g
Pak choy
1 stk
Glutenfri soyasaus
½ pose
(Soya)
Vann
7 dl
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss
Eggenudler
125 g
(Egg, Hvete)
Egg
2 stk
(Egg)
Hvitløksfedd
1 stk
Kjøttdeig av svin
300 g
Soya- og ingefærsaus
½–1 pakke
(Soya, Hvete)
Vårløk
1 pakke
Koriander
1 bunt
Chiliflak
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
639 kcal
Fett:
18 g
Karbohydrater:
69 g
Protein:
51 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek gjerne shiitakesoppen sammen med kjøttdeigen for ekstra smak.

Skrell ingefæren og kutt den i tynne skiver. Ha ingefæren, hoisinsausen, hønsebuljongen og 7 dl vann i en kjele og la det koke på middels høy varme i 10 minutter. Rens og del soppen i skiver. Skyll pak choyene, vårløken og korianderen. Kutt vårløken og pak choyen i strimler, og grovhakk korianderen. 
Tilbered nudlene som anvist på pakken.
 Kok opp vann i en kjele, og kok eggene i 7 minutter. Skyll eggene i kaldt vann, skrell dem, og del dem i to ved servering. 
 Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen under omrøring i omtrent 5 minutter. Tilsett hvitløken og soya- og ingefærsausen, og stek videre i 2 minutter.   
 Smak til buljongen med 1 ss eddik og halve pakken med  soyasaus. Ha pak choyen og shiitakesoppen i buljongen og la det småkoke på middels høy varme i 2 minutter.
Fordel nudlene i dype skåler og hell over buljongen. Fordel shiitaken, pak choyen, svinedeigen, eggene, vårløken og korianderen over, og topp med ønsket mengde av chiliflakene.
God middag!