Kylling tikka masala med ris, raita og nanbrød

Kylling tikka masala med ris, raita og nanbrød

Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • solsikke-/rapsolje
  • sukker
Ris
150 g
Salt
Løk
½–1 stk
Garam masala-krydder
1 pakke
Kinesisk hvitløk
½–1 stk
Rød chili
¼–½ stk
Kyllingfilet i strimler
350 g
Ingefær
½–1 bit
Rød paprika
1 stk
Hakkede tomater
1 boks
Yoghurt naturell
1 pakke
(Melk, Laktose)
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Sukker
Nanbrød
1 pakke
(Hvete)
Raita
1 pakke
(Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For ekstra god smak lag en marinade av halvparten av yoghurten og en halv pakke garam masala krydder. Mariner kyllingkjøttet over natten eller i 2–3 timer. Bruk en teskje til å skrelle ingefærbiten. Ha gjerne litt vann på nanbrødet før du steker det. Hvis du vil ha enda mer smak på nanbrødet kan du pensle det med smeltet smør og ha på finhakket hvitløk.

Sett ovnen på 220 grader varmluft.
Kok risen som anvist på pakken.
Del kyllingbitene i to. Vask skjærefjølen og kniven eller bruk nytt utstyr når du skal kutte grønnsaker. Finhakk løk, hvitløk, chili og ingefær. Kutt paprika i terninger.
Ha olje i en middels varm kjele og stek løk, hvitløk og chili sammen med garam masala krydder til løken er blank. Ta løkblandingen ut av pannen og ha det over på en tallerken. Stek kyllingen i samme panne med olje til den er gyllen på alle sider. Ha i ingefær, paprika og den stekte løken. Stek det sammen i 1–2 minutter.
Ha i hakkede tomater og yoghurt. La det hele småkoke i 10 minutter. Smak til med sukker, salt og pepper.
Varm nanbrød i ovnen i 2–3 minutter (se tips).
Server kylling tikka masala med ris, nanbrød og raita.
God middag!