Hjemmelagde kjøttkaker i brun saus med poteter, ertestuing og tyttebær

Hjemmelagde kjøttkaker i brun saus med poteter, ertestuing og tyttebær

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Smør
  • salt
  • lettmelk
  • solsikke-/rapsolje
Poteter
400 g
Gulrot
2 stk
Smør
2 ss
Ertestuing
1 pakke
(Melk, Laktose)
Salt
Gul løk
½–1 stk
Karbonadedeig
300 g
Kjøttkakekrydder
½ pakke
Panko
¼–½ pakke
(Soya, Hvete)
Salt
¼–½ ts
Lettmelk
½ dl
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Brun saus
200 g
(Hvete, Melk, Laktose)
Rørte tyttebær
1 glass
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha kaldt vann på hendene når du skal forme kjøttkakene slik at kjøttet slipper lettere. Hvis du ikke vil bruke hendene kan du bruke to spiseskjeer. Stek gjerne en prøvekjøttkake slik at du kan justere mengden krydder. Du må gjerne ha litt dijonsennep i sausen for mer smak.

Sett over poteter til koking og kok dem møre, i omtrent 15–20 minutter.
Skrell gulrøttene og kutt dem i skiver. Kok gulrøttene sammen med potetene de siste 10 minuttene. Hell av vannet og ha i smør.
Kok opp en stor kjele med vann til ertestuingen. Legg posen med ertestuing i vannet og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Finhakk løk. Ha karbonadedeigen i en bolle og bland inn ønsket mengde løk, kjøttkakekrydder, panko og 1/2 ts salt (resten av løken kan du steke mot slutten av steketiden på kjøttkakene). Spe på med 1 dl melk, litt og litt, til du har en jevn deig. Form deigen til runde kjøttkaker. Se tips.
Ha olje i en middels varm stekepanne og stek kjøttkakene til de får en jevn stekeskorpe på alle sider. Ha den brune sausen i stekepannen, og la kjøttkakene koke i sausen under lokk i 5–10 minutter til kjøttkakene er gjennomvarme. Tilsett litt vann om sausen skulle bli for tykk.
Løft posen med ertestuing opp av vannet med en hulløse eller en klype, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Ha ertestuingen forsiktig over i et serveringsfat. Smak til med litt salt og pepper.
Server kjøttkaker i brun saus med poteter, ertestuing og tyttebær.
God middag!