Kjøttkaker i sjysaus med kålstuing og gulrøtter

Kjøttkaker i sjysaus med kålstuing og gulrøtter

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Solsikke-/rapsolje
  • vann
Poteter
400 g
Hodekål
1 bit
Bechamelsaus
1 pakke
(Hvete, Melk, Laktose)
Gulrøtter
½ pakke
Kjøttkaker
1 pakke
(Laktose)
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Sjysaus
1 pakke
Vann
1 dl
Rørte tyttebær
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Del kålen i biter og ha den i en kjele med varmt vann. Vær forsiktig så du ikke brenner deg. Kok kålen i 5 minutter. Få hjelp til å helle av vannet. Rør inn den hvite sausen og kok opp.

Sett over poteter til koking og kok dem til de er møre. Det tar omtrent 20 minutter. Kok opp en kjele med vann til kål.
Skrell gulrøttene og kutt dem i skiver. Kutt kålen i biter. Kok gulrøttene med potetene de siste 5 minuttene av koketiden. Kok kålen i en egen kjele i 5 minutter. Hell av vannet fra kålen og ha på bechamelsaus. Kok opp under omrøring og la det småputre frem til servering. Smak gjerne til med litt revet muskatnøtt om du har det.
Varm opp en stekepanne med olje. Stek kjøttkakene lett, og ha på sjysaus og vann. Kok opp, legg over lokk og la det småkoke i 5–10 minutter, til kjøttkakene er gjennomvarme.
Server kjøttkaker med kålstuing, kokte gulrøtter, poteter og tyttebær.
God middag!