Kyllingklubber med potet- og jordskokkpuré og smørkokt spisskål

Kyllingklubber med potet- og jordskokkpuré og smørkokt spisskål

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • melk
  • salt
  • smør
  • vann
Jordskokk
250 g
Mandelpoteter
400 g
Melk
2 dl
Smør
1 ss
Salt
Kyllinglårklubber
1 pakke
Sitron
½ stk
Smør
2 ss
Hvetemel
1 ss
Gul løk
½ stk
Kraft fra pakken
2 dl
Hønsebuljong
½ pakke
Vann
2 dl
Kremfløte
1 dl
(Melk, Laktose)
Spisskål
½ stk
Gulrot
2 stk
Smør
1-2 ss
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Det er veldig godt å la jordskokken være i lit grovere biter i mosen. Skrell og kok de med mandelpotetene til potetene er møre.

Varm opp ovnen til 200 grader varmluft.
Skrell mandelpoteter og jordskokk. Kok jordskokken i 10 minutter, tilsett mandelpotetene og kok i 10–15 minutter til. Om du vil spare litt tid kan du vaske poteter og jordskokk godt og koke dem med skall. Sett også på en kjele med vann til koking av grønnsaker.
Ha kyllingklubbene i en ildfast form. Ta vare på kraften de ligger i, den skal du bruke til saus. Riv skallet av sitronen (bare det gule) og del den i fire. Ha sitronskall over kyllingen og legg sitronbitene i formen. Sett formen i ovnen og stek kyllingen i 20–25 minutter.
Hakk løk og kutt spisskål i tynne strimler. Skrell gulrøttene og kutt dem i skiver på skrå.
Smelt smøret i en liten kjele og ha i hvetemel og hakket løk. Rør om til smør og mel er lett brunet. Bland sammen hønsebuljong og vann. Ha kyllingkraft, ferdig blandet buljong og fløte i kjelen, og la det småkoke til kyllingen er ferdig. Smak til med pepper.
Kok gulrøttene i 4–5 minutter. Tilsett kålen og kok i 2 minutter til. Hell av vannet og ha på smør.
Når potetene er møre, hell av vannet og knus dem med en stamper til du har ønsket konsistens. Bland inn melk og smør, og smak til med sort pepper.
Server kyllingklubber med potet- og jordskokkpuré med smørdampede grønnsaker og mild kyllingsaus.
God middag!