Hjemmelagde kjøttkaker i brun saus med stekt brokkoli og tyttebær

Hjemmelagde kjøttkaker i brun saus med stekt brokkoli og tyttebær

4.12 (66)
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Litt salt
    • salt
    • potetmel
    • vann
    • smør eller solsikke-/rapsolje
    • smør
    • hvetemel
    Poteter
    400 g
    Litt salt
    Karbonadedeig
    300 g
    Salt
    1,1/2 ts
    Kjøttkakekrydder
    ½ pakke
    Potetmel
    2 ss
    Gul løk
    1 stk
    Vann
    1,1/2 dl
    Smør eller solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Brokkoli
    ½–1 stk
    Smør
    1 ss
    Litt salt
    Rørte tyttebær
    1 pakke
    Smør
    2 ss
    Hvetemel
    2 ss
    Oksebuljong
    1 pakke
    Vann
    5 dl
    Salt
    Næringsbergening (per porsjon)
    • Energi: N/A
    • Fett: N/A
    • Karbohydrater: N/A
    • Protein: N/A
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Du kan også lage farsen for hånd. Start med å røre saltet godt inn i kjøttdeigen, da blir den lettere å spe og du får luftigere kjøttkaker. Rør inn krydder og potetmel og spe med melk eller vann, litt av gangen. Stek alltid en liten prøvekake for å teste smaken. Har du litt persille til overs, ha hakket persille over potetene når du serverer retten.

    Kok opp poteter i en kjele med lettsaltet vann. Legg på lokk, da går det raskere. Kok også opp en kjele med vann til grønnsaker. Finn frem alle ingrediensene og en vid kjele.
    Kok potetene møre. Det tar omtrent 15–20 minutter, avhengig av størrelsen på potetene.
    Ha karbonadedeig, salt, kjøttkakerkrydder, potetmel og finhakket løk i en foodprocessor. Kjør det sammen i 10–20 sekunder, til farsen er jevn og fin. Du kan også blande farsen for hånd om du heller vil det (se tips).
    Form farsen til kjøttkaker. Varm opp en stekepanne med olje eller smør og brun av kjøttkakene til de har en fin gyllen farge.
    Smelt smøret til sausen i den vide kjelen. Tilsett hvetemel, og brun det over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge. Bland sammen buljong og vann. Spe med buljongskraften og rør godt mellom hver gang du sper. La sausen småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Ha kjøttkakene over i sausen og la dem trekke i 10 minutter, eller til de er gjennomkokte.
    Skyll brokkolien og del den i buketter. Skrell stilken og del den i staver. Smelt smør i den samme stekepannen som du stekte kjøttkakene i. Legg i brokkolien, strø over litt salt og stek den til den er mør og har fått en fin farge.
    Server kjøttkaker i brun saus med stekt brokkoli, tyttebær og delikatessepoteter ved siden av.
    God middag!