Crispy kylling med ovnsbakte rødbeter, basmatiris og bearnéssaus

Crispy kylling med ovnsbakte rødbeter, basmatiris og bearnéssaus

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
6 Ingredienser
Det er lite som slår saftig og sprøtt kyllingkjøtt med møre rotgrønnsaker og en klassisk bearnéessaus med smak av estragon.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Bygg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
1 stk
Sous vide-rødbeter
1 pakke
Crispy kyllinglårkjøtt
300 g
Basmatiris
135 g
Bearnéssaus
1 pakke
(Fisk, Egg, Bygg, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 885 kcal
  • Fett: 42 g
  • Karbohydrater: 93 g
  • Protein: 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For mer smak på grønnsakene, kan du vende inn litt finhakket hvitløk, friske urter og 1 ss honning.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt gulrøttene i staver. Skrell og kutt rødløken i båter. Kutt rødbetene i båter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er møre.
Legg kyllingen på et stekebrett med bakepapir, og stek den i ovnen i 12–15 minutter, eller til kyllingen er gyllen og sprø.
Tilbered risen som anvist på pakken.
 Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
God middag!
God middag!