Fiskesandwich med fersk torsk, basilikumolje og tomatsalat
Laktosefri

Fiskesandwich med fersk torsk

basilikumolje og tomatsalat
3.85 (120)
Under 20 min
6 Ingredienser
God, hvit fisk og en fyldig tomatsalat er en rask og sunn middag som minner om rettene man får servert ved Middelhavet.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Tomat
1 stk
Sjalottløk
½–1 stk
Olivenolje
½ ss
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Torskefilet
150 g
(Fisk)
Tobladssalat
50 g
Basilikumolje
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
812 kcal
Fett:
35 g
Karbohydrater:
81 g
Protein:
44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Brødene kan fint varmes i en brødrister.

Skyll og kutt tomaten i små terninger. Skrell og finhakk ønsket mengde av sjalottløken. Bland tomaten og sjalottløken i en serveringsskål, rør inn ½ ss olivenolje, og smak til med salt og pepper. La salaten stå på benken til resten av retten er ferdig.
Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek brødene i 1–2 minutter på hver side, og ta dem ut av pannen. Tilsett litt mer olje om nødvendig. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
Skyll og tørk salaten. Legg det stekte brødet på en tallerken. Smør på basilikumoljen, legg på salaten og fiskefileten, og topp med tomatsalaten. 
 Kutt brødet i terninger, ha det i en ildfast form, og vend inn litt olje. Stek brødterningene på 180 grader i ovnen i omtrent 10 minutter, til de er sprø. Vips, deilige krutonger til salaten. 
God middag!