Fullkornspenne med kyllingkjøttdeig, filetbacon, sopp og grønn ertesaus
Roede
Laktosefri

Fullkornspenne med kyllingkjøttdeig, filetbacon, sopp og grønn ertesaus

3.81 (91)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete

Basisvarer:
  • Olje
  • vann
  • salt
  • pepper
Fullkornspenne
150–200 g
(Hvete)
Sjalottløk
1 stk
Sjampinjong
200 g
Grønne bønner
150 g
Magert filetbacon
½–1 pakke
Kyllingkjøttdeig
200 g
Olje
1 ss
Hønsebuljong
1 pakke
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Grønne erter
125 g
Vann
2 dl
Cherrytomater
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 626 kcal
  • Fett: 18 g
  • Karbohydrater: 69 g
  • Protein: 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak gjerne til sausen med litt muskatnøtt hvis du har.

 Tilbered pastaen som anvist på pakken.
 Skrell og kutt sjalottløken i skiver. Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Kutt endene av de grønne bønnene. Skjær baconet i tynne strimler.
 Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha litt olje. Stek baconet i 3–4 minutter, til det er litt sprøtt, og ha det over på en tallerken. Stek kjøttdeigen i 1 minutt på den ene siden. Del kjøttdeigen i mindre biter, og tilsett sjalottløken og soppen. Stek videre i 3–4 minutter, og ha i de grønne bønnene. Stek det hele i 2 minutter. Krydre med salt og pepper. 
 Ha 2 dl vann, hønsebuljongen og persilladen i en kjele, og kok opp. Tilsett ertene, og kok i 4 minutter. Kjør det hele sammen til en jevn saus med en stavmikser. Smak til med salt og pepper (se tips). 
 Kutt cherrytomatene i to, og ha dem over i en skål. Topp pastaen med kyllingen, grønnsakene, ertesausen, cherrytomatene, baconet og chiliflakene.
 Du kan avkjøle eventuelle middagsrester, sette dem i kjøleskapet, og spise dem til lunsj dagen etter.
100 g Kylling og grønnsaker: 250 g Saus: ½ dl Tomat: ½ stk Energiinnhold: ca. 390 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!