Glasert kylling i steamed buns med kål- og appelsinsalat
Laktosefri

Glasert kylling i steamed buns

med kål- og appelsinsalat
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Steamed buns, eller “Bao”, stammer fra Taiwan og serveres tradisjonelt med svin. Her får du dem med saftig kylling og en syrlig kålsalat.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Utbenet kyllinglår u/skinn
180 g
Kinesisk wok- og dippsaus
½ pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Lime
½ stk
Rødløk
½ stk
Appelsin
½–1 stk
Strimlet kålsalat
120 g
Lime
½ stk
Steamed buns
½–1 pakke
(Soya, Hvete)
Agurk
½–1 stk
Kinesisk wok- og dippsaus
½ pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
953 kcal
Fett:
25 g
Karbohydrater:
133 g
Protein:
48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis det blir rester av salaten, smaker den godt til lunsj dagen etter.

 Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skrell appelsinen, og kutt den i fileter. Bland den strimlede kålsalaten, rødløken og appelsinen i en salatbolle. Press over saft fra limen og litt saft fra appelsinen.  
 Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter på hver side, til den er gyllen og gjennomstekt. Tilsett halve pakken med den kinesiske wok- og dippsausen og saften fra halve limen mot slutten av steketiden.
 Kok opp litt vann i en kjele, og legg i en sil med litt bakepapir. Vannet skal ikke nå opp til silen. Legg brødene i silen, og legg lokk på kjelen. Damp brødene i 5 minutter, til de har blåst seg opp og er gjennomstekte. Legg brødene over på en tallerken, og dekk tallerkenen med et kjøkkenhåndkle slik at brødene holder seg varme frem til servering. Har du ikke en sil, kan du krølle sammen aluminiumsfolie som et platå nederst i kjelen, legge på brødene og helle vann rundt folien.
Skyll og kutt agurken i tynne skiver, og server dem og resten av dippsausen til retten.
God middag!