Grillet halloumi med tabbouleh og krydret dressing

Grillet halloumi

med tabbouleh og krydret dressing
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Den kypriotiske osten er helt perfekt å steke med sesamfrø og honning. Sammen med tabbouleh blir dette en skikkelig velsmakende opplevelse.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • pepper
  • salt
Couscous
125 g
(Hvete)
Granateple
1 stk
Gul løk
½–1 stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Sitron
½ stk
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Halloumi
200 g
(Melk, Laktose)
Honning
1 pakke
Urtedressing
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
756 kcal
Fett:
35 g
Karbohydrater:
75 g
Protein:
35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du ikke grill? Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek halloumien i omtrent 1–2 minutter på hver side, til den er gyllen på begge sider.

Varm opp grillen (se tips).
 Tilbered couscousen som anvist på pakken. Kutt av toppen på granateplet. Skjær fire snitt nedover langs skallet, og brekk granateplet i fire deler. Plukk ut granateplekjernene.
 Skrell og finhakk løken. Skyll tomaten og agurken, og kutt dem i små biter. Vend løken, granateplefrøene, tomaten og agurken sammen med den ferdigkokte couscousen. Smak til med salt, pepper, olivenolje og saft fra sitronen.   
 Strø sesamfrøene utover en tallerken, og vend halloumiskivene i sesamfrøene. Grill halloumiskivene i omtrent 1–2 minutter på hver side, til de er gylne på begge sider. Ta osten av grillen, og drypp honningen over.  
Bre et tynt lag av urtedressingen på tallerkenen, og topp med tabboulehen og halloumien. 
God middag!