Glutenfri
Vegetar
Grønnsaks-pytt i panne
med sopp, dijonkrem og syltet polkabeteNy oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
En vegetarisk vri på den tradisjonelle pytt i pannen. De vakre polkabetene gjør denne retten til en nytelse for både øyet og magen.
En vegetarisk vri på den tradisjonelle pytt i pannen. De vakre polkabetene gjør denne retten til en nytelse for både øyet og magen.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
- olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Polkabete
1 stk
Vann
1 dl
Sukker
2 ss
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Poteter
350 g
Kapers
1 glass
Yoghurt naturell
150 g
Dijonsennep
1 glass
Rødløk
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Sjampinjong
200 g
Egg
2 stk
Bladpersille
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 359 kcal
- Fett:
- 10 g
- Karbohydrater:
- 49 g
- Protein:
- 19 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du har rester av gulrot, agurk eller rødløk, kan du sylte det sammen med polkabeten.
Varm stekeovnen til 225 grader varmluft.
Skrell og kutt polkabeten i tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin. Kok opp 1 dl vann, 2 ss sukker og ½ dl eddik i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og ha i polkabeten. La polkabeten trekke i laken frem til servering.
Kutt potetene i teringer. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn 4 ts av kapersene, litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 15–18 minutter.
Bland sammen yoghurten, 2 ts av dijonsennepen, salt og litt nykvernet pepper i en serveringsskål. Smak gjerne til dijonkremen med mer sennep.
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Børst soppen fri for jord, og kutt hver sopp i mindre biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og soppen i 4–5 minutter. Ha i hvitløken og potetene, og stek videre i 1 minutt. Krydre med litt salt og nykvernet pepper. Ha pytt i pannen over på et fat.
Ha litt ny olje i stekepannen fra punkt 5. Stek eggene i 2–3 minutter.
Skyll, tørk og finhakk persillen. Topp pytt i pannen med eggene og persillen ved servering.
God middag!