Grønnsaks-pytt i panne med sopp, dijonkrem og syltet polkabete
Glutenfri
Vegetar

Grønnsaks-pytt i panne

med sopp, dijonkrem og syltet polkabete
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
En vegetarisk vri på den tradisjonelle pytt i pannen. De vakre polkabetene gjør denne retten til en nytelse for både øyet og magen.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Polkabete
1 stk
Vann
1 dl
Sukker
2 ss
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Poteter
350 g
Kapers
1 glass
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Dijonsennep
1 glass
(Sulfitt, Sennep)
Rødløk
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Sjampinjong
200 g
Egg
2 stk
(Egg)
Bladpersille
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
359 kcal
Fett:
10 g
Karbohydrater:
49 g
Protein:
19 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du har rester av gulrot, agurk eller rødløk, kan du sylte det sammen med polkabeten.

Varm stekeovnen til 225 grader varmluft.
 Skrell og kutt polkabeten i tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin. Kok opp 1 dl vann, 2 ss sukker og ½ dl eddik i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og ha i polkabeten. La polkabeten trekke i laken frem til servering.
 Kutt potetene i teringer. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn 4 ts av kapersene, litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 15–18 minutter. 
 Bland sammen yoghurten, 2 ts av dijonsennepen, salt og litt nykvernet pepper i en serveringsskål. Smak gjerne til dijonkremen med mer sennep.
 Skrell og finhakk løken og hvitløken. Børst soppen fri for jord, og kutt hver sopp i mindre biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og soppen i 4–5 minutter. Ha i hvitløken og potetene, og stek videre i 1 minutt. Krydre med litt salt og nykvernet pepper. Ha pytt i pannen over på et fat.
 Ha litt ny olje i stekepannen fra punkt 5. Stek eggene i 2–3 minutter. 
Skyll, tørk og finhakk persillen. Topp pytt i pannen med eggene og persillen ved servering.
God middag!