Gyroskjøtt
med grønnsaker, syltet rødløk, sprø brødpinner og krydret yoghurtdressingNy oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- olje
- salt
- sukker
- vann
Rødløk
1 stk
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
3 ss
Vann
4 ss
Grillet gyroskjøtt
250 g
Rustikke multibrød
2 stk
Tomat
1 stk
Agurk
1 stk
Delt kinakål
200 g
Mais
1 pakke
Yoghurt naturell
150 g
Garam masala
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 690 kcal
- Fett:
- 28 g
- Karbohydrater:
- 62 g
- Protein:
- 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også tilberede brødene som anvist på pakken, og fylle dem med kjøttet og grønnsakene hvis du heller ønsker det.
Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
Skrell og kutt løken i to, og så i tynne skiver. Kok opp 2 ss eddik, 3 ss sukker og 4 ss vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
Fordel kjøttet i en ildfast form, og stek det midt i ovnen i 8–10 minutter.
Del multibrødene i 1–2 cm tykke strimler, og drypp over litt olje. Fordel brødpinnene på et stekebrett med bakepapir, og stek dem under kjøttet i ovnen i 6–8 minutter, eller til de er gylne og sprø (se tips).
Skyll og kutt tomaten og agurken i terninger. Kutt kinakålen i tynne strimler. Hell laken av maisen. Ha grønnsakene i hver sin serveringsskål.
Ha yoghurten i en skål, og smak til med salt og garam masala-krydderet. Juster tykkelsen med 2–3 ss av syltelaken fra rødløken, til dressingen har ønsket konsistens.
God middag!