Gyroskjøtt med grønnsaker, syltet rødløk, sprø brødpinner og krydret yoghurtdressing

Gyroskjøtt

med grønnsaker, syltet rødløk, sprø brødpinner og krydret yoghurtdressing
Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • olje
  • salt
  • sukker
  • vann
Rødløk
1 stk
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
3 ss
Vann
4 ss
Grillet gyroskjøtt
250 g
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Tomat
1 stk
Agurk
1 stk
Delt kinakål
200 g
Mais
1 pakke
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Garam masala
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
690 kcal
Fett:
28 g
Karbohydrater:
62 g
Protein:
46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også tilberede brødene som anvist på pakken, og fylle dem med kjøttet og grønnsakene hvis du heller ønsker det.

Sett stekeovnen på 230 grader varmluft. 
 Skrell og kutt løken i to, og så i tynne skiver. Kok opp 2 ss eddik, 3 ss sukker og 4 ss vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering. 
 Fordel kjøttet i en ildfast form, og stek det midt i ovnen i 8–10 minutter.
 Del multibrødene i 1–2 cm tykke strimler, og drypp over litt olje. Fordel brødpinnene på et stekebrett med bakepapir, og stek dem under kjøttet i ovnen i 6–8 minutter, eller til de er gylne og sprø (se tips). 
 Skyll og kutt tomaten og agurken i terninger. Kutt kinakålen i tynne strimler. Hell laken av maisen. Ha grønnsakene i hver sin serveringsskål.
 Ha yoghurten i en skål, og smak til med salt og garam masala-krydderet. Juster tykkelsen med 2–3 ss av syltelaken fra rødløken, til dressingen har ønsket konsistens.
God middag!