
Vegetar
Halloumi- og aspargespasta
med dukkah og sitronNy oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Dukkah er en blanding av kjerner og krydder, og gir en nydelig krønsj til retten.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Kjerneblanding
1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
Persillade
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Linguine
200 g
Asparges
100 g
Ruccola
50 g
Sitron
½ stk
Olivenolje
2 ss
Halloumi
200 g
Revet Grande Premium
1 pakke
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1020 kcal
- Fett:
- 55 g
- Karbohydrater:
- 80 g
- Protein:
- 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Kok opp lettsaltet vann i en kjele til pastaen.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i kjerneblandingen, sesamfrøene og persilladen. Stek det hele i omtrent ett minutt, til kjerneblandingen blir jevnt gyllen. Smak til med ønsket mengde av chiliflakene, og ha dukkahen over i en liten skål.
Tilbered pastaen som anvist på pakkene. Kutt av den nederste delen på aspargesen, og kast den. Kutt deretter aspargesen i 4 biter. Skyll og tørk ruccolaen. Del sitronen i båter. Kok aspargesen sammen med pastaen de siste 2 minuttene av pastaens koketid. Hell av vannet, og vend inn ruccolaen og 2 ss olivenolje. Klem over saften fra halve sitronen, og krydre med salt og pepper.
Del halloumiskivene i to. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek halloumien i 2 minutter på hver side, eller til den har fått en gyllen stekeoverflate.
Riv halloumien i mindre biter. Topp pastaen med halloumibitene, dukkahen og Grande Premium-osten. Server sitronbåtene til.
God middag!