Roede
Hjemmelaget asiatisk kyllingburger
med ingefær, sprø kålsalat og hvitløkspoteter3.94 (209)
Under 45 min
15 Ingredienser
Denne saftige kyllingburgeren er full av asiatiske smaker som passer perfekt til den friske kålsalaten. Kos deg med å dyppe potetene i urtedressingen.
Denne saftige kyllingburgeren er full av asiatiske smaker som passer perfekt til den friske kålsalaten. Kos deg med å dyppe potetene i urtedressingen.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Bygg·
- Hvete·
- Rug·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- sukker
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
1 stk
Olje
½ ss
Koriander
½ bunt
Kyllingkjøttdeig
300 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Maisstivelse
1 pakke
Glutenfri soyasaus
½ pose
Delt kinakål
200 g
Rødløk
½ stk
Agurk
1 stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Glutenfri soyasaus
½ pose
Sukker
½ ts
Grove hamburgerbrød
2 stk
Lett urtedressing
50–75 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 791 kcal
- Fett:
- 32 g
- Karbohydrater:
- 78 g
- Protein:
- 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fukt hendene i kaldt vann, så er det enklere å forme burgerne. Grønnsakene kan serveres hver for seg, det gjør salaten mer barnevennlig.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Skrell og grovhakk hvitløken. Fordel potetbåtene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn hvitløken, litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Skyll og finhakk korianderen. Bland sammen halvparten av korianderen, kyllingkjøttdeigen, ingefærblandingen(spar litt av oljen), maisstivelsen og halve posen med soyasaus i en bolle. Form 2–3 cm tykke hamburgere av deigen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i oljen fra ingefærblandingen. Stek burgerne i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte.
Skyll kinakålen og agurken, og skrell rødløken. Kutt kinakålen, rødløken og agurken i tynne strimler. Finhakk resten av korianderen. Bland sammen kinakålen, ønsket mengde av rødløken, agurken og korianderen i en salatbolle. Smak til med saft fra limen, resten av soyasausen og ½ ts sukker.
Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
Sett sammen burgerne etter eget ønske, og server potetene til.
125 g Brød: ½ stk Grønnnsaker: 150 g Potet: 75 g Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 480 kcal.
God middag!