Hjemmelaget tomatsuppe med egg og gratinerte bagetter med skjørost
Roede
Vegetar

Hjemmelaget tomatsuppe

med egg og gratinerte bagetter med skjørost
Retten har ingen vurdering
Under 40 min
12 Ingredienser
Med proteinrik økologisk skjørost, bagetter, egg og yoghurt er dette en vegetarisk og mettende suppe med gode mexikanske smaker.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Bygg
    ·
  • Havre
    ·
  • Hvete

Basisvarer:
  • Olje
  • vann
  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • sukker
  • bakepapir (kan sløyfes)
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Rød chili
½–1 stk
Moste tomater
1 flaske
Oregano
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Olje
1 ts
Vann
2–3 dl
Grove bagetter
½ pakke
(Sesamfrø, Bygg, Havre, Hvete)
Skjørost
½ pakke
(Melk, Laktose)
Chiliflak
½–1 pakke
Olivenolje
1 ss
Gressløk
1 pakke
Yoghurt naturell
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Egg
2 stk
(Egg)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 524 kcal
  • Fett: 19 g
  • Karbohydrater: 58 g
  • Protein: 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Visste du at skjørosten fra Røros er en ferskost laget av syrnet melk og melkesyrekultur? Den er sunn, mettende og nesten uten fett!

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skrell løken og hvitløken, og skyll chilien. Grovhakk løken, hvitløken og chilien. 
 Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken og chilien i omtrent 3 minutter, til det er blankt. Tilsett de moste tomatene, oreganokrydderet, buljongen og 2–3 dl vann. Skyll ut flasken med de moste tomatene med litt av vannet, og ha det i kjelen. Kok opp, og la suppen småkoke i 10–15 minutter. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Ha litt mer vann i suppen hvis du synes den blir for tykk. Smak til med sukker, salt og pepper.
 Del bagettene i to på langs, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Topp brødene med skjørosten, chiliflakene og 1 ss olivenolje. Stek bagettene i ovnen i 8–10 minutter, til osten er gyllen. Del bagettene i mindre biter før servering.
 Kok opp vann i en kjele. Kok eggene i 7–8 minutter, da er eggene smilende. Hell av vannet, avkjøl eggene i kaldt vann, og skrell og del dem i to.
 Skyll, tørk og finhakk gressløken. Ringle yoghurten over suppen ved servering, og topp med gressløken. 
Tomatsuppe: 350 g Bagette: 1/4 stk Egg: 1 stk Avokadohummus: 1 ss Energiinnhold: ca. 440 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-app eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
God middag!