Glutenfri
Indisk butter chicken med kikerter, spinat, søtpotet og krydderris
3.82 (316)
Under 30 min
10 Ingredienser
En indisk klassiker med mange av de gode, kjente indiske smakene. Saftig kylling og mør søtpotet i en deilig, kremet saus.
En indisk klassiker med mange av de gode, kjente indiske smakene. Saftig kylling og mør søtpotet i en deilig, kremet saus.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- vann
- salt
- smør
- pepper
Basmatiris
135 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Skivet kyllingfilet
200 g
Garam masala
½ pakke
Søtpotet
1 stk
Spinat
100 g
Kikerter
1 pakke
Tomat
1 stk
Butter chicken-paste
½–1 glass
Lett crème fraîche
150 g
Olje
2 ss
Vann
1 dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 896 kcal
- Fett: 33 g
- Karbohydrater: 102 g
- Protein: 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du ikke ønsker å blande grønnsakene inn i gryten, kan de enten stekes og blandes inn med risen, eller serveres ved siden av. Butter chicken-pasten kan være litt sterk, tilpass mengden til din familie.
Tilbered risen som anvist på pakken, men ha det tyrkiske krydderet i kokevannet.
Skjær kyllingen i biter. Bland kyllingen, 2 ss olje og ønsket mengde av garam masala-krydderet sammen i en brødpose, og la kyllingen marinere i minimum 5 minutter. Skrell og kutt søtpoteten i store terninger. Skyll spinaten. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Kutt tomaten i terninger.
Varm opp en vid kjele til høy varme, og ha i litt smør. Stek kyllingen og søtpoteten i 2–3 minutter. Tilsett ønsket mengde av butter chicken-pasten. Ha i crème fraîchen, 1 dl vann og kikertene, og gi det hele et oppkok. La gryten småkoke i omtrent 10 minutter. Vend inn spinaten og tomaten rett før servering. Smak til med salt og pepper.
Nyt måltidet!
God middag!