Vegetar
Indisk dhal
med ovnsbakt søtpotet, mangochutney, eple og nanbrødNy oppskrift
Under 40 min
12 Ingredienser
Dhal er en sentral rett i det indiske kjøkkenet. En mettende og proteinrik middag med gule linser, bakt søtpotet og nystekt, varmt nanbrød.
Dhal er en sentral rett i det indiske kjøkkenet. En mettende og proteinrik middag med gule linser, bakt søtpotet og nystekt, varmt nanbrød.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Cashewnøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- vann
Søtpotet
1 stk
Kjerneblanding
1 pakke
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Grønt eple
1 stk
Tikka masala-paste
½–1 glass
Røde linser
125 g
Kokoskrem
1 pakke
Lime
1 stk
Vann
2½ dl
Nanbrød
½ pakke
Mangochutney
1 glass
Yoghurt naturell
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 980 kcal
- Fett:
- 31 g
- Karbohydrater:
- 140 g
- Protein:
- 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm oppstekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt søtpoteten i to på langs, og deretter i båter. Fordel båtene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetbåtene i ovnen i 15–20 minutter. Ta ut stekebrettet etter 15 minutter, og strø over kjerneblandingen. Stek det hele videre i 5 minutter eller til kjernene er gylne.
Skrell løken og hvitløken, og skyll eplet. Finhakk hvitløken og kutt løken og eplet i terninger.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha i halvparten av tikka masala-pasten, og la det surre i et lite minutt. Tilsett hvitløken, løken og eplebitene, og stek videre i omtrent 3 minutter, eller til løken er gyllen. Ha i linsene, kokoskremen og 2½ dl vann, og gi det hele et oppkok. Skru ned varmen, og la gryten småkoke i 15–20 minutter. Rør om innimellom. Smak til med salt, pepper, saft fra limen og eventuelt mer av tikka masala-pasten før servering.
Varm nanbrødet i ovnen i 2–3 minutter. Del det i to etter steking.
Server mangochutneyen, yoghurten og nanbrødene til retten.
God middag!