Indisk dhal med ovnsbakt søtpotet, mangochutney, eple og nanbrød
Vegetar

Indisk dhal

med ovnsbakt søtpotet, mangochutney, eple og nanbrød
Ny oppskrift
Under 40 min
12 Ingredienser
Dhal er en sentral rett i det indiske kjøkkenet. En mettende og proteinrik middag med gule linser, bakt søtpotet og nystekt, varmt nanbrød.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Cashewnøtter
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Søtpotet
1 stk
Kjerneblanding
1 pakke
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Grønt eple
1 stk
Tikka masala-paste
½–1 glass
(Cashewnøtter)
Røde linser
125 g
Kokoskrem
1 pakke
Lime
1 stk
Vann
2½ dl
Nanbrød
½ pakke
(Hvete, Rug)
Mangochutney
1 glass
Yoghurt naturell
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
980 kcal
Fett:
31 g
Karbohydrater:
140 g
Protein:
35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm oppstekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Skyll og kutt søtpoteten i to på langs, og deretter i båter. Fordel båtene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetbåtene i ovnen i 15–20 minutter. Ta ut stekebrettet etter 15 minutter, og strø over kjerneblandingen. Stek det hele videre i 5 minutter eller til kjernene er gylne. 
Skrell løken og hvitløken, og skyll eplet. Finhakk hvitløken og kutt løken og eplet i terninger.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha i halvparten av tikka masala-pasten, og la det surre i et lite minutt. Tilsett hvitløken, løken og eplebitene, og stek videre i omtrent 3 minutter, eller til løken er gyllen. Ha i linsene, kokoskremen og 2½ dl vann, og gi det hele et oppkok. Skru ned varmen, og la gryten småkoke i 15–20 minutter. Rør om innimellom. Smak til med salt, pepper, saft fra limen og eventuelt mer av tikka masala-pasten før servering.
Varm nanbrødet i ovnen i 2–3 minutter. Del det i to etter steking.
 Server mangochutneyen, yoghurten og nanbrødene til retten.
God middag!