Indrefilet av svin med soppsaus og ovnsbakte grønnsaker

Indrefilet av svin med soppsaus og ovnsbakte grønnsaker

4.26 (88)
Under 30 min
6 Ingredienser
Mør og saftig indrefilet i en fyldig soppsaus passer perfekt nå som høsten banker på døren.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Smør
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Kokte timian- og hvitløkspoteter
200 g
(Sulfitt)
Gulrot
1 stk
Sjalottløk
½ stk
Indrefilet av svin
180 g
Aromasopp
100 g
Soppsaus
½ pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Smør
1 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 604 kcal
  • Fett: 25 g
  • Karbohydrater: 48 g
  • Protein: 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et steketermometer i kjøttet om du har, og stek det til det har 64 grader i kjernetemperatur. La kjøttet hvile seg opp til 68–70 grader.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Kutt potetene i to. Skrell og kutt gulroten og sjalottløken i skiver.
 Fordel potetene, gulrot- og sjalottløkskivene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–18 minutter, eller til de er gylne og møre.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 4–5 minutter på hver side, til det er gyllent. La det hvile i 5–7 minutter før du skjærer det i skiver (se tips).
 Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Varm opp en kjele til høy varme, og stek soppen i 3–4 minutter, til den har sluppet væske og blitt tørr igjen. Tilsett 1 ss smør, og stek videre i 3–4 minutter til, til soppen er gyllen. Tilsett soppsausen, og kok opp. Smak til med salt og pepper. 
Det holder å varme halvparten av sausen. Resten kan du fryse ned. 
God middag!