Indrefilet av svin med soppsaus og ovnsbakte grønnsaker
4.26 (88)
Under 30 min
6 Ingredienser
Mør og saftig indrefilet i en fyldig soppsaus passer perfekt nå som høsten banker på døren.
Mør og saftig indrefilet i en fyldig soppsaus passer perfekt nå som høsten banker på døren.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Smør
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Kokte timian- og hvitløkspoteter
200 g
Gulrot
1 stk
Sjalottløk
½ stk
Indrefilet av svin
180 g
Aromasopp
100 g
Soppsaus
½ pakke
Smør
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 604 kcal
- Fett: 25 g
- Karbohydrater: 48 g
- Protein: 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sett inn et steketermometer i kjøttet om du har, og stek det til det har 64 grader i kjernetemperatur. La kjøttet hvile seg opp til 68–70 grader.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kutt potetene i to. Skrell og kutt gulroten og sjalottløken i skiver.
Fordel potetene, gulrot- og sjalottløkskivene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–18 minutter, eller til de er gylne og møre.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 4–5 minutter på hver side, til det er gyllent. La det hvile i 5–7 minutter før du skjærer det i skiver (se tips).
Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Varm opp en kjele til høy varme, og stek soppen i 3–4 minutter, til den har sluppet væske og blitt tørr igjen. Tilsett 1 ss smør, og stek videre i 3–4 minutter til, til soppen er gyllen. Tilsett soppsausen, og kok opp. Smak til med salt og pepper.
Det holder å varme halvparten av sausen. Resten kan du fryse ned.
God middag!