Jambalaya med urtepølse av kylling, stangselleri og villris
Laktosefri
Glutenfri

Jambalaya med urtepølse av kylling, stangselleri og villris

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
12 Ingredienser
Jambalaya minner om paella, men er en creolsk/cajunversjon med friske smaker av tomat, stangselleri, grønn paprika og aromatisk krydder.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Selleri

Basisvarer:
  • Vann
  • salt
  • pepper
  • olje
Villris
125 g
Sjalottløk
1 stk
Stangselleri
1 stilk
(Selleri)
Grønn paprika
1 stk
Timian
½ bunt
Sitron
¼ stk
Urtepølser
300 g
Paprikakrydder
½ pakke
Tomatpuré
2 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Vann
2 dl
Sitron
¼ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1364 kcal
  • Fett: 59 g
  • Karbohydrater: 142 g
  • Protein: 68 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll og finhakk stangsellerien. Skyll, rens og kutt paprikaen i små terninger. Riv timianbladene av stilkene. Kutt sitronen i båter, og skjær pølsene i tynne skiver. 
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 1 minutt. Tilsett pølsene, og stek videre i 1 minutt. Ha i stangsellerien, paprikaen, timianbladene og paprikakrydderet, og stek det hele i 1–2 minutter. Tilsett tomatpuréen, 2 dl vann og hønsebuljongen. Kok opp, skru ned varmen til lav, og la jambalayen småkoke i 5 minutter. Smak til med saft fra sitronen, chiliflakene, salt og pepper. Vend inn risen rett før du skal spise.
Server resten av sitronbåtene til retten.
Avkjøl middagen raskt, og frys ned eller spis restene til lunsj eller middag dagen etter. 
God middag!