Glutenfri
Krydderstekt laksefilet
med potetmos, grønnkål og rødbetesjy4.14 (156)
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
Potetmos
250 g
Sjalottløk
½ stk
Sous vide-rødbeter
1 pakke
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke
Laksefilet
150 g
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
Sjalottløk
½ stk
Grønnkål
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 780 kcal
- Fett: 47 g
- Karbohydrater: 52 g
- Protein: 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rødbetene inneholder mye farge. Ta på et forkle, så slipper du å få flekker på klærne.
Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Skrell og finhakk hele sjalottløken, og kutt rødbetene i terninger. Varm opp en liten kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek halvparten av løken og rødbetene i omtrent 3 minutter, til løken er blank. Ha i balsamicovinaigretten, kok opp, og trekk kjelen til side.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med kryddermiksen, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Stek resten av løken i omtrent 3 minutter, til den er blank. Ha i grønnkålen, og bland det hele til grønnkålen har falt litt sammen. Smak til med salt og pepper.
Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!
God middag!