Glutenfri
Krydderstekt lyrfilet med kremet potetsalat og tomatvinaigrette
4.12 (89)
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Olivenolje
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- smør
- salt
- pepper
- olje
Stangselleri
1 stilk
Grønt eple
½ stk
Vårløk
½ pakke
Kokte timian- og hvitløkspoteter
350 g
Lettrømme
150 g
Tomat
1 stk
Vårløk
½ pakke
Olivenolje
1 ss
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
½ ss
Lyrfilet
325 g
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
Smør
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 535 kcal
- Fett: 28 g
- Karbohydrater: 39 g
- Protein: 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Skyll stangsellerien, eplet og all vårløken. Kutt stangsellerien og eplet i små terninger og vårløken i tynne skiver. Del de ferdigkokte potetene i fire. Ha lettrømmen i en bolle og vend inn stangsellerien, eplet, potetene og halvparten av vårløken. Smak til med salt og pepper.
Skyll og kutt tomaten i små terninger. Bland sammen tomaten, resten av vårløken, 1 ss olivenolje og ½ ss eddik i en serveringsskål. Smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Krydre fisken med kryddermiksen og tilsett ½ ss smør mot slutten av steketiden. Øs smøret over fisken for ekstra god smak.
God middag!
God middag!