Krydderstekt lyrfilet med kremet potetsalat og tomatvinaigrette
Glutenfri

Krydderstekt lyrfilet

med kremet potetsalat og tomatvinaigrette
Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Stangselleri
1 stilk
(Selleri)
Grønt eple
½ stk
Vårløk
½ pakke
Kokte timian- og hvitløkspoteter
350 g
(Sulfitt)
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Tomat
1 stk
Vårløk
½ pakke
Olivenolje
1 ss
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
½ ss
Lyrfilet
300 g
(Fisk)
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
(Sennep)
Smør
½ ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
526 kcal
Fett:
28 g
Karbohydrater:
39 g
Protein:
31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

 Skyll stangsellerien, eplet og all vårløken. Kutt stangsellerien og eplet i små terninger og vårløken i tynne skiver. Del de ferdigkokte potetene i fire. Ha lettrømmen i en bolle og vend inn stangsellerien, eplet, potetene og halvparten av vårløken. Smak til med salt og pepper.
 Skyll og kutt tomaten i små terninger. Bland sammen tomaten, resten av vårløken, 1 ss olivenolje og ½ ss eddik i en serveringsskål. Smak til med salt og pepper.     
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Krydre fisken med kryddermiksen og tilsett ½ ss smør mot slutten av steketiden. Øs smøret over fisken for ekstra god smak.   
God middag!