Kylling i krydret tomatsaus med tørkede aprikoser og urtecouscous

Kylling i krydret tomatsaus

med tørkede aprikoser og urtecouscous
Ny oppskrift
Under 30 min
14 Ingredienser
Det indiske garam masala-krydderet med smak av spisskummen, koriander, kanel og muskat og en rik tomatsaus passer perfekt til saftig kylling.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Gulrøtter
2 stk
Gul løk
1 stk
Tørkede aprikoser
1 pakke
(Sulfitt)
Utbenet kyllinglår u/skinn
320 g
Garam masala
1 pakke
Five spice
1 pakke
Tomatpuré
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Oksebuljong
1 pakke
Vann
1 dl
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Couscous
125 g
(Hvete)
Bladpersille
½ bunt
Vann
2½ dl
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Bladpersille
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
705 kcal
Fett:
21 g
Karbohydrater:
83 g
Protein:
46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Skrell gulrøttene og løken. Kutt gulrøttene i skiver og aprikosene i fire. Finhakk løken. Kutt kyllingen i mindre biter. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak til sausen.
 Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 2 minutter. Tilsett kyllingen og gulrøttene, og stek videre i 2 minutter. Ha i ønsket mengde av garam masala-krydderet, five spice-krydderet og tomatpuréen, og stek i ett minutt. Tilsett de hakkede tomatene. Skyll boksen med 1 dl vann, og ha vannet i kjelen. Rør inn oksebuljongen og aprikosene, og la gryten småkoke i 10–15 minutter. Smak til med sukker, salt og pepper.
Kok opp 2½ dl vann og persilladen i en kjele. Ta kjelen av varmen, og tilsett litt olje og couscousen. Rør om og la couscousen svelle i 3–5 minutter. Skyll og finhakk bladpersillen, og vend halvparten inn i couscousen. 
 Server yoghurten og resten av persillen til retten.
God middag!