Kylling i peanøttsaus med syrlig eple- og kålsalat og jasminris
Laktosefri
Glutenfri

Kylling i peanøttsaus med syrlig eple- og kålsalat og jasminris

3.98 (195)
Under 30 min
10 Ingredienser
Denne retten har hentet sin inspirasjon fra gatemat i Thailand. Sterk curry, balansert ut med fyldig kokosmelk, syren fra lime og toppet med salte peanøtter.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
  • olivenolje
Jasminris
135 g
Utbenet kyllinglår u/skinn
180 g
Paprikakrydder
1 pakke
Sataysaus uten nøtter
1 pakke
Lime
½ stk
Hakkede peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Grønt eple
1 stk
Rød chili
½ stk
Strimlet kålsalat
120 g
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1248 kcal
  • Fett: 49 g
  • Karbohydrater: 141 g
  • Protein: 61 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Mariner kyllingen i litt olje, paprikakrydderet og litt saft fra limen i kjøleskapet over natten. Da blir den godt marinert, og får en fantastisk smak.

Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skjær kyllingen i terninger. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak. Krydre kyllingen med paprikakrydderet, og la det marinere i 5 minutter. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter, eller til den er gyllen. Ha over sataysausen. Kok opp, og la kyllingen trekke i sausen i omtrent 5 minutter. Smak til med saft fra den ene halvparten av limen, salt og pepper. Dryss over de hakkede peanøttene ved servering. 
 Skyll og kutt eplet i strimler. Skyll og kutt chilien i tynne skiver. Ha eplet, chilien og den strimlede kålsalaten i en bolle. Tilsett saften fra den andre halve limen, og bland inn litt olivenolje.
 Stek restene av kyllingen, risen og grønnsakene i en stekepanne med litt olje, i omtrent 5 minutter. Rask og enkel stekt ris. 
God middag!