Vegetar
Kikertfritters
med frisk råkostsalat og krydrede poteterNy oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser
Kikertfrittersene får en nydelig, knasende sprø konsistens når de stekes. Chilikrydderet gir potetene et lite sting, perfekt til den friske salaten.
Kikertfrittersene får en nydelig, knasende sprø konsistens når de stekes. Chilikrydderet gir potetene et lite sting, perfekt til den friske salaten.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Hvete·
- Mandler·
- Melk·
- Nøtter
Basisvarer:
- Egg
- hvetemel
- olje
- pepper
- salt
Kikerter
1 pakke
Maiskorn
1 pakke
Bladpersille
½ bunt
Revet ost
100 g
Egg
1 stk
Hvetemel
¾ dl
Kokte timian- og hvitløkspoteter
350 g
Chiliflak
¼ pakke
Mandelskiver
1 pakke
Grønt eple
1 stk
Råkostmiks
150 g
Bladpersille
½ bunt
Tranebær
1 pakke
Lime
1 stk
Urtedressing
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 789 kcal
- Fett:
- 39 g
- Karbohydrater:
- 75 g
- Protein:
- 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag gjerne deigen til kikertfrittersene dagen før, og la den stå i kjøleskapet over natten.
Varm opp stekeovnen til 215 grader varmluft.
Sil laken av kikertene og maisen, og skyll dem i kaldt vann. Skyll, tørk og finhakk persillen. Visp sammen 1 egg og ¾ dl hvetemel i en skål. Vend inn kikertene, maisen, osten og halvparten av persillen. Krydre med litt salt og pepper.
Kutt potetene i to. Fordel potetene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og ønsket mengde av chiliflakene. Stek dem i ovnen i omtrent 15 minutter.
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist mandelskivene i 1–2 minutter, til de har fått litt farge. Skyll og kutt eplet i terninger. Bland sammen råkostmiksen, eplet, mandlene, resten av persillen og tranebærene i en salatbolle. Klem over saften fra limen.
Varm opp stekepannen fra punkt 4 til middels høy varme, og ha i litt olje. Form kikertfritters av omtrent 2 ss røre. Stek dem i 3–4 minutter på den ene siden. Snu dem, press dem litt flate med stekespaden, og stek dem i 3–4 minutter på den andre siden.
Server urtedressingen til retten.
God middag!