Schnitzel med ovnsbakte poteter, brokkoli og remulade

Schnitzel med ovnsbakte poteter, brokkoli og remulade

Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Egg
  • hvetemel
  • salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
Poteter
400 g
Solsikke-/rapsolje
Salt
Gulrot
2 stk
Svineskiver til schnitzel
300 g
Salt
Hvetemel
3-4 ss
Egg
1 stk
Panko
1 pakke
(Soya, Hvete)
Solsikke-/rapsolje
2-4 ss
Smør
2 ss
Brokkoli
1 stk
Remulade
1 pakke
(Egg)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om du ønsker å spare oppvask, bruk gjerne fryseposer fremfor tallerkener til egg, mel og panko.

Varm opp ovnen til 210 grader varmluft. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til brokkoli.
Vask potetene og kutt dem i båter. Skrell gulrøttene og del dem i staver. Ha potetbåtene over i en ildfast form, og ha på olje, salt og pepper. Sett formen i ovnen og la potetbåtene steke alene i 15 minutter før du blander inn gulrotstavene. Sett formen tilbake i ovnen og stek videre til alt er mørt og gjennomstekt. Det tar ytterligere 10–15 minutter. Vend om underveis for en jevnere steking.
Legg svineskivene utover kjøkkenbenken eller på et skjærebrett. Dekk dem med et stykke plastfilm og bank hardt og bestemt med undersiden av en kjele eller lignende, til skivene er litt større og tynnere. Krydre skivene med salt og pepper. Vend dem først i mel, deretter i sammenvispet egg og til slutt i panko.
Stek schnitzlene på middels pluss varme i en blanding av olje og smør til de er gylne på begge sider. Legg dem over på et ildfast fat etter hvert som de er ferdige. Når alle er stekt, sett fatet i ovnen for å holde schnitzlene varme frem til servering.
Del brokkoli i buketter. Skrell stilken og del den i staver. Kok brokkolien i 3–4 minutter.
Server schnitzel med brokkoli, ovnsbakte poteter, gulrøtter og remulade.
God middag!