Asiatiske kyllinglår med wokgrønnsaker
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Bløtdyr·
- Fisk
Basisvarer:
- Karri
- salt
- solsikke-/rapsolje
- soyasaus
- sweet chili-saus
- vann
Kyllingoverlår
1 g
Karri
1 ts
Soyasaus
1 ss
Salt
Sweet chili-saus
2 ss
Koriander og kruspersille
1 pakke
Basmatiris
1 pakke
Vann
Salt
Blomkål
1 stk
Løk
½ stk
Solsikke-/rapsolje
3 ss
Woksaus
1 pakke
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
1–2 ss revet ingefær vil gi et godt løft til retten. Den kan tilsettes sammen med sausene. Litt hakkede peanøtter eller ristede sesamfrø på toppen gir også en nydelig smak. Soyasaus er salt, så vær oppmerksom på det når du salter kyllingen.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Ha kyllinglårene utover en ildfast form og ha på karri, soyasaus, litt salt og pepper. Sett formen i ovnen og la den stå i 25–30 minutter. Når det gjenstår 5 minutter av steketiden, ha på sweet chili sauce.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Del blomkål i små buketter og skjær løk i tynne båter. Finhakk koriander og persille
Varm opp en wok- eller stekepanne. Tilsett olje og la den bli varm. Fres blomkål og løk i 5–6 minutter mens du vender hyppig. Ha på woksaus og varm forsiktig opp. Når kyllingen er ferdig, bland eventuell stekesjy fra formen inn med grønnsakene. Smak til med salt og pepper.
Server kyllinglår med wokede grønnsaker og jasminris. Dryss over finhakkede urter. Server gjerne soyasaus til.
God middag!