Glutenfri
Kyllingfilet med pesto og mozzarella
og ovnsbakte potetskiverNy oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Poteter
350 g
Rødløk
1 stk
Grønn paprika
1 stk
Fersk mozzarella
1 pakke
Kyllingfilet
300 g
Basilikumolje
½ pakke
Ruccola
50 g
Tomat
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 585 kcal
- Fett:
- 25 g
- Karbohydrater:
- 38 g
- Protein:
- 51 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sett inn et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste, og stek den videre i ovnen til kjernetemperaturen ligger på 65 grader. La kyllingen hvile i 5–10 minutter, før du skjærer den i skiver. Da vil temperaturen ligge på 68–70 grader, som er perfekt for kyllingbryst.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i skiver. Skrell og kutt rødløken i båter. Skyll, rens og kutt paprikaen i grove biter. Fordel det hele på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til potetene er gylne og gjennomstekte.
Hell laken av mozzarellaen, og kutt den i tynne kiver. Krydre kyllingen med litt salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Skjær kyllingfileten i to på langs, men ikke helt igjennom. Fyll kyllingen med basilikumoljen og mozzarellaen. Legg kyllingen over i en ildfast form, og stek den i ovnen i 10–15 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingfiletene. Bland eventuelle rester av basilikumoljen med potetene.
Skyll og tørk ruccolaen. Skyll og kutt tomaten i terninger. Bland sammen ruccolaen, tomatterningene og litt olivenolje i en salatbolle.
God middag!