Kyllingfilet med pesto og mozzarella og ovnsbakte potetskiver
Glutenfri

Kyllingfilet med pesto og mozzarella

og ovnsbakte potetskiver
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Poteter
350 g
Rødløk
1 stk
Grønn paprika
1 stk
Fersk mozzarella
1 pakke
(Melk, Laktose)
Kyllingfilet
300 g
Basilikumolje
½ pakke
Ruccola
50 g
Tomat
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
585 kcal
Fett:
25 g
Karbohydrater:
38 g
Protein:
51 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste, og stek den videre i ovnen til kjernetemperaturen ligger på 65 grader. La kyllingen hvile i 5–10 minutter, før du skjærer den i skiver. Da vil temperaturen ligge på 68–70 grader, som er perfekt for kyllingbryst.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Skyll og kutt potetene i skiver. Skrell og kutt rødløken i båter. Skyll, rens og kutt paprikaen i grove biter. Fordel det hele på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til potetene er gylne og gjennomstekte.
 Hell laken av mozzarellaen, og kutt den i tynne kiver. Krydre kyllingen med litt salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Skjær kyllingfileten i to på langs, men ikke helt igjennom. Fyll kyllingen med basilikumoljen og mozzarellaen. Legg kyllingen over i en ildfast form, og stek den i ovnen i 10–15 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingfiletene. Bland eventuelle rester av basilikumoljen med potetene.  
Skyll og tørk ruccolaen. Skyll og kutt tomaten i terninger. Bland sammen ruccolaen, tomatterningene og litt olivenolje i en salatbolle. 
God middag!