Laktosefri
Glutenfri
Kyllingspyd i krydret barbecuesaus med ris og ruccola- og granateplesalat
4.13 (420)
Under 30 min
9 Ingredienser
Saftige, varme kyllingspyd med masse smak er ordentlig kosemat. Her får du dem med søt mangochutney og syrlig granateple - en smaks- og fargefest.
Saftige, varme kyllingspyd med masse smak er ordentlig kosemat. Her får du dem med søt mangochutney og syrlig granateple - en smaks- og fargefest.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Malt kanel
- olivenolje
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Barbecuesaus
1 pakke
Røkt paprikakrydder
1 pakke
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Grillspyd
4–6 stk
Malt kanel
½ ts
Jasminris
135 g
Ruccola
50 g
Koriander
1 bunt
Granateple
1 stk
Chiliflak
½ pakke
Olivenolje
1 ss
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 683 kcal
- Fett: 23 g
- Karbohydrater: 79 g
- Protein: 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om været tillater det, kan du ta med kyllingspydene ut på grillen. Har du ikke kanel, kan du fint droppe det.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Bland sammen barbecuesausen, det røkte paprikakrydderet og ½ ts kanel i en skål (se tips). Del kyllingen i to på langs og bland kyllingen inn i sausen. Tre kyllingen på grillspydene, og fordel spydene på et stekebrett med bakepapir. Stek kyllingen i ovnen i 10–15 minutter, eller til den er gjennomstekt.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skyll ruccolaen og korianderen. Grovhakk korianderen. Kutt av toppen på granateplet. Skjær fire snitt nedover langs skallet, og brekk granateplet i fire deler. Plukk ut granateplekjernene. Bland alt sammen i en serveringsskål, og vend inn 1 ss olivenolje og 1 ss eddik. Smak til med chiliflakene, salt og pepper.
God middag!