Laktosefri
Laksetaco i hvetetortilla med rødkålslaw, tomatsalat og chilimajones
4.02 (178)
Under 30 min
12 Ingredienser
Dette er hverdagskos på sitt beste! Varme hvetetortillaer fylt til randen med gode smaker.
Dette er hverdagskos på sitt beste! Varme hvetetortillaer fylt til randen med gode smaker.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Gluten
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Koriander
½ bunt
Lime
¼ stk
Finsnittet rødkål
100 g
Chilimajones
¼ pakke
Laksefilet
135 g
Three spice
¼–½ pakke
Olje
½ ss
Hvetetortillaer
2 stk
Lime
¼ stk
Chilimajones
¼ pakke
Koriander
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 984 kcal
- Fett: 56 g
- Karbohydrater: 78 g
- Protein: 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skyll og kutt tomaten i terninger. Skrell og finhakk rødløken. Skyll, tørk og grovhakk all korianderen. Rør sammen tomatterningene, rødløken og halvparten av korianderen i en liten bolle. Krydre med salt og pepper.
Del limen i båter. Ha rødkålen i en bolle, press over saft fra limen, og vend inn omtrent en fjerdedel av pakken med chilimajones.
Kutt fisken i terninger. Ha fisken, three spice krydderet og ½ ss olje i en bolle. Vend det godt sammen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og stek fisken i omtrent 3 minutter.
Pakk tortillaene i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i omtrent 5 minutter. Kutt resten av limen i båter. Del gjerne tortillaene i fire før du skal spise.
Smør litt av chilimajonesen på tortillalefsen, og topp den med rødkålslawen, laksen, tomatsalaten, korianderen og litt saft fra limen.
Resten av tortillaene kan fint fryses ned, og brukes en annen gang. Eventuelt kan du lage deg noen gode quesadillas til lunsj dagen etter.
God middag!