Roede
Laktosefri
One pot-pasta av fullkorn med kjøttsaus
og Grana PadanoNy oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Bolognese er en sikker vinner, uke etter uke. Når alt lages i samme gryte kommer den gode bolognesesmaken ekstra godt frem. En varmende favoritt.
Bolognese er en sikker vinner, uke etter uke. Når alt lages i samme gryte kommer den gode bolognesesmaken ekstra godt frem. En varmende favoritt.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Hvitløksfedd
1 stk
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
400 g
Karbonadedeig
250 g
Chiliflak
1 pakke
Oregano
1 pakke
Moste tomater
680 ml
Hønsebuljong
1 pakke
Fullkornslinguine
100–200 g
Sukker
1 ts
Olje
1 ts
Vann
4–6 dl
Grana Padano
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 554 kcal
- Fett:
- 11 g
- Karbohydrater:
- 69 g
- Protein:
- 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Pastaen kan kokes for seg selv, og serveres ved siden av.
Skrell og finhakk hvitløken og løken. Skrell og grovriv gulrøttene på et rivjern. Varm opp en stor og vid kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadedeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del karbonadedeigen i mindre biter. Ha i hvitløken, løken, gulrøttene, chiliflakene og oreganokrydderet. Stek videre i 2–3 minutter. Ha i de moste tomatene og hønsebuljongen. Skyll ut restene fra tomatflasken med 4 dl vann, og ha det over i kjelen. Kok opp og la sausen småkoke i omtrent 5 minutter. Rør om underveis i koketiden.
Knekk pastaen i to, og rør den inn i sausen (se tips). La det hele småkoke under lokk i 10–15 minutter, eller til pastaen er gjennomkokt, men med en fast kjerne. Rør om underveis i koketiden. Tilsett mer vann hvis du synes sausen blir for tykk. Smak til med litt sukker, salt og pepper.
Riv Grana Padano-osten på et rivjern, og server den til retten.
One pot pasta: 500 g Grana Padano: 1 ts Energiinnhold: ca. 410 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roedeappen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!