Møbradbiff
med brokkoli, ovnsbakt løk og bearnéssausNy oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser
Hva smaker vel bedre enn biff og bearnés? Dette er den ultimate kosematen, unn deg en smakfull slutt på dagen med denne retten.
Hva smaker vel bedre enn biff og bearnés? Dette er den ultimate kosematen, unn deg en smakfull slutt på dagen med denne retten.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Bygg·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Minisjampinjong
100 g
Gul løk
1 stk
Brokkoli
½–1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Smør
½ ss
Mørbrad
300 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Smør
1 ss
Bearnéssaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 708 kcal
- Fett:
- 37 g
- Karbohydrater:
- 48 g
- Protein:
- 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha gjerne noen dråper sitronsaft over hver løkskive før de går i ovnen.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kutt potetene i båter. Børst soppen fri for jord, og del den i to. Fordel potetbåtene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetbåtene midt i ovnen i 15 minutter. Vend inn soppen, og stek soppen sammen med potetene de siste 5–10 minuttene av potetenes steketid.
Skrell og kutt løken i fire skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løkskivene 2–3 minutter på den ene siden, eller til de er gylne. Legg løkskivene med den stekte siden opp i en smurt ildfast form, og stek løken under potetene de siste 6–7 minuttene av potetenes steketid (se tips).
Del ønsket mengde av brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skrell og finhakk hele hvitløken. Kok brokkolien i lettsaltet vann i 2–3 minutter. Sil av vannet, og ha brokkolien tilbake i kjelen sammen med halve hvitløken og ½ ss smør.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 1–2 minutter på hver side. Skru ned varmen, og ha i resten av hvitløken og 1 ss smør. Øs smøret over kjøttet mens det steker. Ha kjøttet og stekesjyen over på en tallerken, og la det hvile til resten av retten er klar.
Varm opp sausen i en liten kjele på middels varme under omrøring.
God middag!