Mørbradbiff med brokkoli, ovnsbakt løk og bearnéssaus

Møbradbiff

med brokkoli, ovnsbakt løk og bearnéssaus
Ny oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser
Hva smaker vel bedre enn biff og bearnés? Dette er den ultimate kosematen, unn deg en smakfull slutt på dagen med denne retten.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Bygg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
350 g
Minisjampinjong
100 g
Gul løk
1 stk
Brokkoli
½–1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Smør
½ ss
(Melk)
Mørbrad
300 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Smør
1 ss
(Melk)
Bearnéssaus
1 pakke
(Fisk, Egg, Bygg, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
708 kcal
Fett:
37 g
Karbohydrater:
48 g
Protein:
46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha gjerne noen dråper sitronsaft over hver løkskive før de går i ovnen.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Kutt potetene i båter. Børst soppen fri for jord, og del den i to. Fordel potetbåtene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetbåtene midt i ovnen i 15 minutter. Vend inn soppen, og stek soppen sammen med potetene de siste 5–10 minuttene av potetenes steketid.
 Skrell og kutt løken i fire skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løkskivene 2–3 minutter på den ene siden, eller til de er gylne. Legg løkskivene med den stekte siden opp i en smurt ildfast form, og stek løken under potetene de siste 6–7 minuttene av potetenes steketid (se tips). 
Del ønsket mengde av brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skrell og finhakk hele hvitløken. Kok brokkolien i lettsaltet vann i 2–3 minutter. Sil av vannet, og ha brokkolien tilbake i kjelen sammen med halve hvitløken og ½ ss smør.
 Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 1–2 minutter på hver side. Skru ned varmen, og ha i resten av hvitløken og 1 ss smør. Øs smøret over kjøttet mens det steker. Ha kjøttet og stekesjyen over på en tallerken, og la det hvile til resten av retten er klar.
Varm opp sausen i en liten kjele på middels varme under omrøring.
God middag!