Mørkokt svinenakke i krydret tomatsaus med urtecouscous

Mørkokt svinenakke i krydret tomatsaus med urtecouscous

4.17 (288)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Malt kanel
  • vann
  • salt
  • pepper
  • sukker
  • olje
Gulrøtter
2 stk
Gul løk
1 stk
Rød chili
½–1 stk
Mørkokt svinenakke
350 g
Garam masala
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Ajvar
1 pakke
(Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Oksebuljong
1 pakke
Malt kanel
1 ts
Vann
1 dl
Fullkornscouscous
125 g
(Hvete)
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 831 kcal
  • Fett: 41 g
  • Karbohydrater: 70 g
  • Protein: 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du ikke kanel, kan du fint droppe det.

 Skrell gulrøttene og løken. Kutt gulrøttene i skiver, og finhakk løken. Rens og kutt chilien i tynne skiver. Ta kjøttet ut av pakken, og skjær det i store terninger. Ta vare på kraften fra pakken.
 Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 2 minutter. Ha i gulrøttene og chilien, og stek videre i 2 minutter. Tilsett kjøttet og ønsket mengde av garam masala-krydderet. Ha i de hakkede tomatene. Skyll ut tomatboksen med 1 dl vann, og ha vannet i kjelen. Bland inn ajvarsausen, oksebuljongen, kraften fra kjøttpakken og 1 ts kanel. La gryten småkoke i 10–15 minutter, og smak til med sukker, salt og pepper.
 Tilbered couscousen som anvist på pakken, men ha persilladen i kokevannet.
God middag!
God middag!