Mørkokt svinenakke i krydret tomatsaus
med urtecouscous4.17 (288)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Malt kanel
- olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Gulrøtter
2 stk
Gul løk
1 stk
Rød chili
½–1 stk
Mørkokt svinenakke
350 g
Garam masala
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Ajvar
1 pakke
Oksebuljong
1 pakke
Malt kanel
1 ts
Vann
1 dl
Fullkornscouscous
125 g
Persillade
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 825 kcal
- Fett:
- 41 g
- Karbohydrater:
- 69 g
- Protein:
- 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du ikke kanel, kan du fint droppe det.
Skrell gulrøttene og løken. Kutt gulrøttene i skiver, og finhakk løken. Rens og kutt chilien i tynne skiver. Ta kjøttet ut av pakken, og skjær det i store terninger. Ta vare på kraften fra pakken.
Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 2 minutter. Ha i gulrøttene og chilien, og stek videre i 2 minutter. Tilsett kjøttet og ønsket mengde av garam masala-krydderet. Ha i de hakkede tomatene. Skyll ut tomatboksen med 1 dl vann, og ha vannet i kjelen. Bland inn ajvarsausen, oksebuljongen, kraften fra kjøttpakken og 1 ts kanel. La gryten småkoke i 10–15 minutter, og smak til med sukker, salt og pepper.
Tilbered couscousen som anvist på pakken, men ha persilladen i kokevannet.
God middag!