Laktosefri
Marokkansk biffgryte med ovnsbakt aubergine og couscous
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
11 Ingredienser
En aromatisk, krydret gryte med tomatiserte grønnsaker og mørt biffkjøtt. Ovnsbakt aubergine er autentisk marrokansk, og gir deilig tekstur til retten.
En aromatisk, krydret gryte med tomatiserte grønnsaker og mørt biffkjøtt. Ovnsbakt aubergine er autentisk marrokansk, og gir deilig tekstur til retten.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Sennep·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Aubergine
1 stk
Gul løk
1 stk
Sitron
½ stk
Kikerter
1 pakke
Tomatpuré
1 pakke
Middelhavskrydder
½ pakke
Oksebuljong
1 pakke
Storfeknoke
300 g
Couscous
125 g
Sitron
½ stk
Smør
1 ss
Tørkede aprikoser
75 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 734 kcal
- Fett: 16 g
- Karbohydrater: 95 g
- Protein: 53 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server gjerne gryteretten med friske urter som frisk koriander, peppermynte eller persille.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt auberginen i terninger. Ha terningene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt, pepper og eventuelt litt av middelshavskrydderet. Stek auberginen i omtrent 10 minutter, eller til den er gjennomstekt.
Skrell og kutt løken i store terninger. Skyll sitronen godt, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Sil laken av kikertene, skyll dem i kaldt vann, og la dem renne av seg.
Varm opp en stor kjele til høy varme og ha i litt olje. Stek løken i 2 minutter. Ha i tomatpuréen, middelhavskrydderet og oksebuljongen, og stek videre i 1 minutt. Tilsett kjøttet, kraften fra pakken og kikertene, og la det hele koke på middels varme frem til servering. Smak til med salt, pepper og det revne sitronskallet. Ha litt vann i gryten hvis du synes den er for tykk eller for kraftig på smak.
Tilbered couscousen som anvist på pakken. Klem over saft fra sitronen, og tilsett 1 ss smør. Rør forsiktig i couscousen med en gaffel for å få den luftig.
Kutt aprikosene i strimler, og vend dem inn i couscousen. Dryss de ovnsbakte aubergineterningene over retten ved servering.
God middag!