Medisterkaker i brun saus med rotmos, rødkål og rørte tyttebær

Medisterkaker i brun saus med rotmos, rødkål og rørte tyttebær

Retten har ingen vurdering
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • smør
Småpoteter
300 g
Grønne erter
125 g
Rotmos
500 g
(Melk, Laktose)
Rødkål
½–1 pakke
Medisterkaker
390 g
(Melk, Laktose)
Brun saus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1088 kcal
  • Fett: 63 g
  • Karbohydrater: 98 g
  • Protein: 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til rødkålen med litt meierismør og 1–2 ts rødvinseddik (eller annen eddik) for ekstra god og syrlig smak.

 Kok opp lettsaltet vann i en stor kjele. Kok potetene i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte. Kok ertene sammen med potetene det siste minuttet av potetenes koketid.
 Kok opp vann i en kjele. Legg posene med rotmos og rødkål i vannet, og la dem småkoke i omtrent 15 minutter. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek medisterkakene i 2–3 minutter på hver side. Tilsett sausen og gi det hele et lite oppkok.
 Ha rotmosen og rødkålen over i hver sin serveringsskål, og smak til rotmosen med salt (se tips).
 Server de rørte tyttebærene til retten.
God middag!