Ovnsbakt kyllingfilet med frisk kålsalat og hvitløksbrød

Ovnsbakt kyllingfilet

med frisk kålsalat og hvitløksbrød
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Denne kålsalaten lages med sprø kål, salt fetaost, ristede kjerner og syrlig sitron. Perfekt til smakfull, ovnsbakt kylling.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Skivet kyllingfilet
200 g
Persillade
¼–½ pakke
(Sulfitt)
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Rustikke multibrød
1–2 stk
(Hvete, Rug)
Kjerneblanding
1 pakke
Sitron
¼ stk
Strimlet kålsalat
120 g
Fetaost
50 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
836 kcal
Fett:
35 g
Karbohydrater:
50 g
Protein:
80 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ikke vil lage hvitløksbrød, kan du lage en smakfull olje med en god olivenolje og havsalt som du kan dyppe brødet i.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
Ha kyllingen i en ildfast form, drypp over litt olje, og gni inn kyllingen med persilladen. Stek kyllingen i ovnen i 8–10 minutter, eller til den er gjennomstekt.
Skrell og finhakk hvitløken. Drypp litt olje over brødene, og dryss den finhakkede hvitløken over. Tilbered brødene som anvist på pakken.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og rist kjerneblandingen i 2–3 minutter. Krydre med salt og pepper. Kutt sitronen i båter. Ha den strimlede kålsalaten i en salatbolle, smuldre over fetaosten, og press over litt saft fra sitronen. Bland godt, og dryss kjernene over kålsalaten når du skal spise.
God middag!