Ovnsbakt aubergine med perlecouscoussalat, multibrød og hummus
Vegetar

Ovnsbakt aubergine med perlecouscoussalat, multibrød og hummus

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
11 Ingredienser
En rett full av smaker fra Midtøsten. Krydret aubergine, couscoussalat med syrlig granateple og persille og varme brød du kan dyppe i nydelig hummus.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • olivenolje
  • salt
  • pepper
Aubergine
1 stk
Tyrkisk krydder
1 pakke
Perlecouscous
125 g
(Hvete)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Granateple
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Sitron
½ stk
Vann
2½ dl
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Røkt chilimix
2 ts
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Hummus
1 pakke
(Sesamfrø, Sulfitt)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 786 kcal
  • Fett: 22 g
  • Karbohydrater: 119 g
  • Protein: 27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp gjerne hummusen med litt olivenolje og sesamfrø, for å gjøre den enda mer smakfull og fin til servering!

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Kutt auberginene i to på langs. Lag dype snitt på tvers i snittflaten på hver auberginehalvdel uten å kutte gjennom skallet. Drypp over litt olivenolje, strø over det tyrkiske kydderet, salt og pepper. Legg auberginehalvdelene med snittflaten opp i en ildfast form og stek dem øverst i ovnen i omtrent 20 minutter.
Varm opp en tørr kjele til middels høy varme, og rist perlecouscousen i 2–3 minutter, til den er gyllen. Rør om underveis. Tilsett grønnsaksbuljongen og  2½ dl vann, kok opp, og la det hele koke i 10 minutter. Ta kjelen av platen.
 Kutt bunnen og toppen av granateplet, og kutt det deretter forsiktig på langs med en kniv, før du brekker det i to. Plukk ut granateplefrøene med fingrene, og ha dem i en stor serveringsbolle. Skyll og finhakk persillen. Smak til med saften fra sitronen.
 Tilbered multibrødene som anvist på pakken. Vend inn ønsket mengde av det røkte chilikrydderet i yoghurten. Server yoghurten og hummusen til retten.
God middag!