Laktosefri
Glutenfri
Ovnsbakt torsk med soyasmør
spicy poteter og asiatisk pæresalatNy oppskrift
Under 45 min
11 Ingredienser
Saftig og ovnbakt torsk med asiatiske smaker. Krønsjy pæresalat og lun kinakål er utradisjonelt, smaksrikt tilbehør med et lite sting.
Saftig og ovnbakt torsk med asiatiske smaker. Krønsjy pæresalat og lun kinakål er utradisjonelt, smaksrikt tilbehør med et lite sting.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- salt
- smør
- sukker
Poteter
350 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Smør
½ ss
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Sitron
½ stk
Pære
1 stk
Sitron
½ stk
Lettsaltet torskefilet
300 g
Glutenfri soyasaus
½ pose
Smør
2 ss
Rødløk
½ stk
Delt kinakål
200 g
Edamamebønner
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 589 kcal
- Fett:
- 28 g
- Karbohydrater:
- 43 g
- Protein:
- 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skyll og finriv skallet (kun det gule) fra sitronen på et rivjern. Legg fisken i en ildfast form. Ha 2 ss smør, soyasausen, skallet og saften fra resten av sitronen over fisken, og stek den i ovnen i omtrent 12 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Ha halvparten av ingefærblandingen i en bolle, vend inn saften fra halve sitronen, og smak til med litt sukker og salt. Skrell og kutt pæren i tynne skiver. Vend pæreskivene i dressingen, og la dem marinere frem til servering.
Skrell og kutt løken i tynne båter. Kutt kålen i strimler. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, kinakålen og edamamebønnene i 2–3 minutter, eller til kålen er mør. Krydre med litt salt.
Hell vannet av potetene. Varm opp kjelen til middels høy varme, og tilsett resten av ingefærblandingen og ½ ss smør. Ha potetene tilbake i kjelen, og stek dem i omtrent 1 minutt, til de er lett gylne.
Server sjyen fra den ildfaste formen som saus.
God middag!