Pannestekt lyr med gulrot- og ingefærpuré, grønnkål og kryddersmør

Pannestekt lyr med gulrot- og ingefærpuré, grønnkål og kryddersmør

3.92 (186)
Under 30 min
7 Ingredienser
Lyr er en mild og smakfull fisk. Server med gulrot- og ingefærpuré, grønnkål og deilig, brunet kryddersmør, og nyt!

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Kokevann
  • hvetemel
  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje
Poteter
350 g
Gulrøtter
400 g
Ingefær
½ bit
Kokevann
2 dl
Lyrfilet
325 g
(Fisk)
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
(Sennep)
Hvetemel
2 ss
(Hvete)
Smør
1 ss
(Melk)
Kryddersmør
½ pakke
(Melk, Laktose)
Grønnkål
100 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 501 kcal
  • Fett: 18 g
  • Karbohydrater: 50 g
  • Protein: 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha gjerne 1 ss soyasaus i det smeltede kryddersmøret for en enda fyldigere smak.

Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Skrell og finriv ingefæren på et rivjern. Kok gulrøttene i omtrent 8 minutter, til de er møre. Ha omtrent 2 dl av kokevannet i en kopp. Sil vannet av de ferdigkokte gulrøttene, og kjør dem til en jevn puré med en stavmikser. Spe med kokevannet, litt etter litt, til puréen har ønsket konsistens. Smak til med ingefæren, salt og pepper. 
 Skyll og tørk fisken, og krydre med kryddermiksen. Ha 2 ss hvetemel i en dyp tallerken, og vend fisken i melet (kan sløyfes). Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2–4 minutter på hver side, til den er gyllen og flaker seg lett ved et lett trykk med fingeren. Ha 1 ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og øs smøret over fisken. Ta fisken ut av pannen. 
 Smelt kryddersmøret i en liten kjele, og la det småkoke i omtrent 5 minutter, til det er lysebrunt.
 Skyll grønnkålen. Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels varme, og ha i litt ny olje. Stek grønnkålen i 2–3 minutter, til den har falt lett sammen. Krydre med salt og pepper. 
God middag!
God middag!